Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den flushbyggede D-1 var på vandet ud for Aarhus efter, at 50 frivillige har lagt et utal timer i projektet. Fotos: Peter Brøgger

Den første Spækhugger D-1 fra 70erne i nye klæder

I Aarhus Lystbådehavn kan man se den første Spækhugger fra 70erne. 50 frivillige har arbejdet på båden, der står i 215.000 kroner med sponsorhjælp. Designer Peter Bruun var med på vandet. Flere fotos.

Af Troels Lykke |

Den første Spækhugger D1 er atter søsat igen efter 14 år på land. Det skete med manér ved Aarhus Sejlklub, hvor godt 100 byggere og interesserede var troppet op i maj måned.

Spækhuggerklubben var vært ved arrangementet, der varede til langt ud på aftenen. Peter Bruun var også med og kom efter næsten 50 år igen en tur ud at sejle med hans første konstruktion.

Bygget i starten af 70erne

- Siden Spækhuggerklubben fik båden i 2014 af arvingerne efter Jørn Bond, der havde købt af konstruktøren Peter Bruun først i 70erne, har omkring 50 frivillige siden januar 2015 først tømt skroget og senere genopbygget dæk og aptering.

- Det er hovedsaglig sket i Sejlklubbens Bugtens byggehal i vinterperioderne, forklarer Jesper Andersen fra Spækhuggerklubben.

Uden materiale-sponsorer gik det ikke

Båden har kostet ca. 215.000 kr. som dels er finansieret ved materiale sponsorer, H.F. Marine, North, Bojsen Møller Sails og Ullman Sails og dels fra private bidrag med 15.000, mens 100.000. kr. er sponsoreret af fonde.

Nu er D1 sejlklar og skal senere på sommeren sejles til Svendborg, hvor hun skal indgå i den sejlende flåde ved Danmarks Museum for Lystsejlads.

D1 kan den næste måneds tid beses ved Aarhus Sejlklubs bro 10.

Båden var fra dengang, man byggede uden ruftag. Foto: Peter Brøgger

Designer af Spækhuggeren Peter Bruun var også til fejring af den nye Spækhugger. Fotos: Peter Brøgger

Her er D-1 udfor Aarhus Sejlklub. Spækhuggerklubben står bag. Hvornår gør H-båds- og Folkebåds-klubben kunsten efter? X-Yachts har netop fundet den første X-79er, de gør klar til X-Yachts jubilæum næste år. Foto: Peter Brøgger

Fadøl ud af en Spækhugger kunne man også opleve i Aarhus. 

Det er Spækhugger-sejleren Jørgen, der har fadøl i sin båd. Foto: Peter Brøgger

Fuld fart inde i Aarhus Lystbådehavn med en særlig spiler. Foto: Peter Brøgger

content-loader
content-loader
content-loader