Gå til hoved-indhold
Blue Water Runner testes på en Hanse 455. PR-foto.Udstyr
Blue Water Runner testes på en Hanse 455. PR-foto.
Udstyr
Udstyr
Udstyr

Blue Water Runner - et Elvstrøm-dobbelt-sejl til langfart

Elvstrøm Sails nye sejl, Blue Water Runner, blev testet på langfart over Atlanten. Lystsejlere fortæller om det symmetriske dobbelt-sejl, der sælger godt, fortæller Elvstrøm Sails i Aabenraa.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Blue Water Runner sejlet blev testet under ARC over Atlanten i 2016 på en Hallberg Rassy 40 med flotte resultater. Sejlet blev efterfølgende lanceret i foråret 2017 og her ét år efter beretter Elvstrøm Sails om stor interesse.

Direktør Niels Bjerregaard fortæller:

- Vi har på mindre end et år solgt næsten 40 Blue Water Runner sejl og oplever en fortsat stigende interesse, blandt andet på boot messen, som vi netop har deltaget på. Interessen kommer fra blandt andre sejlere, der står overfor at skulle krydse atlanten eller på langfart - og fordi det er så nemt at håndtere - ofte fra short-handed eller single-hand besætninger, udtaler Niels Bjerregaard.

Multi-funktionelt sejl

Sejlet er et medvindssejl, designet som et symmetrisk dobbelt-sejl, der ruller omkring et anti-torsions kabel. Således kan det rulle ind og ud under trygge forhold fra cockpittet. Skødet slækkes og sejlet rulles ind.

Udover at fungere som et medvindssejl på dybe kurser kan sejlet også bruges på halvvindskurser. Sejlet ligger således dobbelt og skødes på samme side. På den måde fungerer det som en mellemting mellem en gennakker og en Code Zero.

Med jorden rundt

Markus Moser, der er på vej jorden rundt i sin Luffe 45 har netop fået en Blue Water Runner leveret til Sydafrika, og fra sin videre færd gennem Adenbugten melder han med stor begejstring:

- Et fantastisk sejl! Jeg er sejlet downwind gennem IRTC korridoren, en korridor, der er én sømil bred, i 16-22 knob, uden storsejlet oppe. Sejlede om natten med Blue Water Runneren og kunne endda i fred og ro tage et fire timers hvil, fortæller Markus Moser.

Kim Petersen fra Elvstrøm Sails fortæller:

- Markus Moser sejler rundt om jorden og det meste af tiden single-handed. Netop til sådan en bedrift er Blue Water Runner sejlet helt ideelt. Nemt at håndtere ene mand. Og det beviser hans bedrift jo i den grad. Jeg sejlede selv over Atlanten sidste år, og ville bestemt ønske vi havde haft sådan et sejl med. Det gør virkelig downwind sejlads til en endnu større oplevelse. Så står du overfor at skulle krydse Atlanten, vil jeg klart anbefale at tage et kig på vores Blue Water Runner, slutter Kim Petersen.

Læs mere om sejlet her.

Hanse 455. PR-foto.

Blue Water Runner på en Oyster 575. PR-foto.

content-loader
content-loader
content-loader