minbaad.dk
onsdag 21. november

Foto: Peter Brøgger /sailingphotoAarhus.dk

18-footer for fuld udblæsning i Sønderborg - 20 m/sek. i pust

Nogle joller er vilde, fx 18-footeren. Grand Prix i Sønderborg blev vundet af lokale ”Original Chia" med Flemming, Søren Clausen og Andrew Tarboton. Se Brøggers skud og læs Saugmanns ord.

Kapsejlads | 30-08-2018 13:25 | Af  Troels Lykke

I den forløbne weekend blev der sejlet den afsluttende afdeling af Euro Grand Prix serien for 18ft Skiffjoller i Sønderborg YC.

I løbet af de tre dage blev vi mødt at lidt blandede bolcher vejrmæssigt, lige fra jævn til særdeles hård vind, sol og regn. Det fortæller 18-foot Skiff-sejler Jan Saugmann, der også sejler 505 på topplan.

Han fortæller videre:

Undertegnede var blevet inviteret med om bord på en af de tre danske både, og havde taget imod invitationen med kyshånd for at opsamle erfaring til brug for vores eget lille hygge-projekt med en nyligt anskaffet båd hjemhørende i Skovshoved.

Fredag blev der kun gennemført en enkelt sejlads, som fulgte efter en opgivet sejlads.

20 m/sek. i tordenbyge - lige i overkanten

Den opgivne sejlads blev afblæst efter første omgang, hvor en tordenbyge passerede ned over banen, med vindstød op i nærheden af 20 m/sek, som er lige i overkanten til 18ft Skiffsejlads.

Når det så er sagt, er jeg imponeret over, i hvor kraftig vind man faktisk stadig kan sejle fornuftig kapsejlads i i sådan en båd.

Lørdag og søndag blev der sammenlagt sejlet syv sejladser i jævn til frisk vind. De forskellige besætninger havde valgt fifty-fifty at benytte lille og stor rig, og det varierede hen over sejladserne, hvem der havde fordel af deres valg.

Brødrene Clausen vandt

Grand Prixet blev vundet af den lokale båd ”Original Chia” sejlet af Flemming og Søren Clausen samt Andrew Tarboton (RSA), Toer blev ”Den røde båd” med Jesper Brøndum, Mads Dolber (fredag)/Thomas Ebler (lør-/søndag) og undertegnede. Treer blev en tysk båd ”GER 5” styret af Heinrich von Bayern.

Den samlede vinder af hel Euro GP-serien blev nr. 4 i dette GP, den britiske båd ”The Time Genie” med far og søn Graham og Eddie Bridle samt Scott Boner, forklarer Jan Saugmann.

De lokale vindere er ved at løfte båden ud i vandet. Foto: Peter Brøgger

Jan Saugmann står her i trapez for Jesper Brøndum. Foto: Peter Brøgger

Fotos: Peter Brøgger/ www.sailingphotoaarhus.dk

Se flere fotos fra stævnet her

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET