Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jesper Brøndum er en ægte 18-footsejler, der får tatoveret sin båd på ryggen. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

En rigtig 18-foot-sejler har tatovering af jollen på ryggen, mener Jesper Brøndum

- Min kærlighed til 18-footer-Skiff-klassen er så stor, at jeg måtte have en tatovering af den på ryggen, forklarer Skive-sejler Jesper Brøndum. I Hadsund har han haft besøg af Minbaad.dk's fotograf Peter Brøgger, der interviewer sejleren, der viser sin tatovering frem.

Af Troels Lykke |

For et par år siden var Hadsund-sejler Jesper Brøndum og et par andre danske både i Italien for at sejle. De skulle sejle to stævner med næsten en uge imellem.

Dagene blev lidt kedelige, og hvad gør man så? Ja, Jesper får selvfølgelig lavet en tatovering.

Fotograf Peter Brøgger havde taget billedet tidligere under et åbent DM i Sønderborg, og i Italien fandt de en printer og fik det printet, så tatovøren havde noget at arbejde ud fra.

Har en ekstra til salg for 105.000 kr. - nypris 600.000 kr.

- Min kæreste synes bare, det er sejt med tatoveringen, og jeg gør det med kærlighed til 18-footer-klassen. Jeg forstår ikke, at der ikke er flere, der sejler i 18-footer, men jeg har en 18-footer til salg, den ligger ved mit værksted. Flere tyskere vil gerne købe den, men den skal sælges til en dansker, så vi får et større felt, siger den 49-årige smed Jesper Brøndum til Minbaad.dk.

18-footeren er fra 2004, men har oftest været i en 40-fods container mellem Sydney, San Francisco og Gardasøen.

- Den koster 105.000 kroner. Sejlene er næsten som nye, mener de er fra 2016 og 2017, og de er næsten ikke brugt. Jeg håber, der kommer nogle af de gamle 49er-sejlere og køber en, passer de bare børn eller hvad laver de?, spørger Jesper Brøndum, der synes, at båden er potent og hidsig at sejle, på den gode måde.

En ny koster næsten 600.000 kroner, men der er også to stel rigge og ét stel sejl, en høj og en lav rig. Alene skroget i kulfiber koster omkring halvdelen og vejer kun 84 kilo.

Lige nu er der seks aktive 18-footere i Danmark, tre i Skive, hvor Jesper Brøndum er aktiv, et hold i Bork, et i Sønderborg og et i Skovshoved.

18-footer:
Længde, overalt: 8,9 m
Vandlinje: 5,49 m
Bredde med vinger: 6,0 m
Vægt, samlet: 155 kg
Storsejl og fok: 26-32 m2 (ubegrænset)
Spiler: 61-73 m2 (ubegrænset) 
Brugtpris: 150.000 kr.
Nypris: 600.000 kr.

content-loader
content-loader
content-loader