Gå til hoved-indhold
Deltagerne kunne glæde sig over at dyste i alt fra 4-5 til 25 knobs vind. Foto: Sailing EnergyKapsejlads
Deltagerne kunne glæde sig over at dyste i alt fra 4-5 til 25 knobs vind. Foto: Sailing Energy

Buhl bliver nr. 12 til EM - skal øve starter over vinteren

Målet om medal race missede for danske Lærke Buhl. Til gengæld er surferen nu ikke i tvivl om, hvad vintersæsonen skal bruges på.

Af Sara Sulkjær |

Kun én uge efter VM i Aarhus var de europæiske RS:X'er igen i aktion i polske Sopot, da EM-titlen var på højkant.

Et stævne, hvor den eneste dansker, Lærke Buhl, sluttede på en samlet 12. plads blandt europæerne: 

- Målet var egentlig et medal race, men jeg er stadig tilfreds. Det var svære forhold med mange vindspring, om muligt værre end på Aarhusbugten, forklarer surferen til minbaad.dk. 

Holdt hovedet koldt 

Vindspring, der stillede store krav til atleterne mentalt. Hurtigt kunne en føring vendes til en placering længere nede i feltet, hvis surferen kom på den forkerte side af et vindspring:  

- Noget af det, der lykkedes særligt godt, var, at jeg holdt hovedet koldt og blev ved med at kæmpe gennem sejladserne, selvom jeg ikke ramte alle skiftene rigtigt, fortæller Lærke Buhl.

Til gengæld vakte starterne og de tætte situationer på banen problemer for surferen. Aspekter, der er svære at træne alene på dansk grund, hvor Buhl er den eneste kvindelige RS:X-surfer på internationalt niveau. 

Ved EM satte danskeren som så mange andre derfor jagten ind på vinterens træningspartnere. En række muligheder står lige nu åbne, og kursen er dermed sat mod en fin vintersæson, spår Buhl selv.

Formen skal have hak op 

1-2 uger skal surferen løbende hive ud af vinterkalenderen for at træne med andre under varmere himmelstrøg. 

Inden de stadig faldende danske temperaturer skiftes ud med sydens sol, skal Buhl dog bruge et par måneder på studiet til maskiningeniør samtidig med, at timerne i træningslokalet skal øges. 

I den fysisk krævende RS:X-klasse er det nemlig altafgørende, om grundformen er i top. En form, der gerne skal have et hak opad frem mod jul:

- Perioden er lang nok til, at man kan rykke, men stadig kort nok til at man kan se en ende på ro-intervallerne, griner Buhl.

En god følelse

Efter vintersæsonen skyder Buhl sæsonen i gang ved stævnet på Mallorca med de øvrige landsholdssejlere. Her er håbet, at hun kan slutte i det længe ventede medal race: 

- Med små justeringer i min sejlads skal det nok lykkes. Jeg sidder med en god følelse af, at jeg ved hvilke punkter, jeg kan forbedre mig på. Det var også en stor del af målet ved EM, slutter Buhl. 

Se resultaterne fra EM her.

content-loader
content-loader
content-loader