minbaad.dk
onsdag 21. november

De sidste tyve år har Svend Findaln haft båd i Hou Havn. Da hans nye LM 28 skulle sejles til hjemhavnen, gik det dog galt. Foto: Jan Veggebro

LM 28 voldsomt på grund i Hou - ejeren ramte ikke renden

En erfaren sejler måtte søndag hentes fra sin grundstødte båd, der sad urokkeligt fast på molesten i havneindsejlingen i østjyske Hou. Båden blev slæbt fri tirsdag.

Havne | 31-08-2018 08:09 | Af  Sara Sulkjær

I tusmørke kan selv den mest erfarne sejler komme på afveje. Det måtte Svend Findaln søndag sande, da han i sin nyindkøbte LM 28 satte kurs mod hjemhavnen i Hou, Østjylland: 

- Jeg har sejlet ind til den havn hundredvis af gange igennem de sidste tyve år, så jeg kan ikke helt forstå, hvordan det kunne ske, forklarer sejleren, der kan skrive både Duelighedsbevis og Yachtskipper 1, 2 og 3 på CV'et.

Trykket på siden 

At der skulle opstå problemer i mørket efter den fem timer lange sejlads fra Nappedam kom derfor som en stor overraskelse for den 78-årige pensionist, der endte på den forkerte side af pælene i indsejlingen. 

Her var der ikke vand nok til sejlbådens dybgang på 1,35 meter. I stedet stod LM 28'eren pludselig stille på molestenene, hvor den hurtigt satte sig urokkeligt fast. 

- Den er blevet trykket lidt på den ene side, fordi den har stået og slået mod en pæl, men det kunne være meget værre. Hvis det havde blæst en halv pelikan, var scenariet et helt andet, forklarer Findaln, der heldigvis havde nået at forsikre båden, til minbaad.dk. 

Var gerne blevet ombord 

Faktisk var sejleren gerne blevet ombord natten igennem for at forhindre skader på sit blot én måned gamle bådkøb, som før turen til Hou udelukkende havde taget ham på få kortere sejlture: 

- Jeg havde jo sengetøj og mad nok, så jeg kunne sagtens være blevet. Men havnefogeden syntes ikke, at det var nødvendigt, forklarer Findaln. 

- Han var rystet og en smule forvirret. Men vi fik ham i land og sikkert hjem, fortæller havnefoged i Hou, Anders Roed, om episoden. 

LM 28'eren blev tirsdag trukket fri med højvandet og bragt på land. I øjeblikket står båden hos et lokalt værft i Hou, hvor skaderne skal udbedres. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET