Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jan Eli, tidligere OL-sejler i Soling, ses her i Nice. Privatfoto

Schönherr og Eli slutter god Starbåd-sæson af i Nice

Duoen fra Køge Sejlklub tog en andenplads i Nice, efter tidligere fransk verdensmester, der dækkede danskerne af i sidste sejlads. Interview med Schönherr.

Af Troels Lykke |

Jørgen Schönherr og Jan Eli har netop sejlet Nice Christmas Regatta. Til minbaad.dk forklarer Køge-sejler Schönherr om stævnet:

- Det var et super godt stævne, hvor man kom dejligt tidligt op om morgen og startede lige ved solopgang kl. 8.30 for udnytte den termiske morgen fralandsvind, der typisk varer indtil 11-11.30 tiden. Derefter var der grillmad på terrassen i høj solskin, og man kunne nyde resten af dagen på land i smukke omgivelser.

Overskud til at se ud af båd

Om sejladsen forklarer han videre.

- Sejladsmæssigt er vi meget tilfredse med, at vi kunne sejle op med Xavier Rohart i disse forhold, hvor vinden typisk er let/mellem luft. Vi er nu efterhånden så godt sejlende manøvre og fartmæssigt at vi har godt overskud til at ”kigge meget ud af båden” og det hjælper i høj grad på resultaterne, forklarer han.

Og sejladsen var tæt i toppen.

- Inden sidste sejlads var vi fire både der lå meget tæt og vi lå på tredjepladsen et point efter Rohart og to point efter den førende båd med OL sejlernen Christian Nehammer. Desværre fik Rohart en bedre start end os og valgte at dække os af igennem hele sejladsen.

Læ tæt efter tidligere verdensmester Rohart

- Ved sidste bundmærke lå vi to’er tæt efter Rohart og på det sidste kryds forsøgte vi at lokke ham ud på den risikofyldte fløj i håbet om at han kunne blive fanget i noget dårlig vind, men det lykkede desværre ikke (vores fratrækker var bedre end hans og hvis den talte ville vi slå ham).

Se resultatliste

Miami i januar

Om at sejle Starbåd siger sejleren:

- Det er en super fed båd at sejle og vi hygger os rigtig med det. Vi drager til Miami i slutningen af januar og skal sejle tre stævner derover bl.a. Bacardi Cup. Her kommer Hellerup-sejlerne Frank Berg og Perter Ørsted også over.

Jan Eli og Jørgen Schönherr ses her til venstre.

content-loader
content-loader
content-loader