Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Schönherr forklarer sig efter tjekket 6. plads ved VM i Starbåd

En af verdens bedste Drage-sejlere, Jørgen Schönherr, har passeret de 60 år, men alligevel bider han skeer med de veltrænede prof-sejlere med sin gast Jan Eli. Vi får her en kommentar fra USA.

 

Af Troels Lykke |

VM er slut i USA. Den olympiske Finnjolle-sejler Jorge Zarif på 26 vandt med gasten Guilherme de Alemeida, de vandt foran norske Ejvind Melleby og gasten Joshua Revkin. 

Det skete ud for Tred Avon Yacht Club tæt på Washington, hvor 62 hold stillede op. En af holdene var for Køge, nemlig Jørgen Scönherr og Jan Eli, der kender hinanden fra Drage-sejlads.

Minbaad.dk spørger her om holdets fart i den hårde og fysiske Starbåds-klasse, hvor der skal hænges meget.

Jørgen Schönherr svarer:

- Generelt føler vi at vi er rigtig godt med både med hensyn til fart og med hensyn til manøvre. Min største udfordring har været taktisk at skulle omstille sig til at vende meget oftere end jeg er vant til fra de andre bådklasser jeg har sejlet. Her har rorsmænd fra enmandsjoller en fordel. Men heldigvis er det gået meget fremad med den omstilling i dette stævne.

Men hvordan er båden i forhold til Dragen?

- Staren meget mere fysisk krævende end Dragen ikke mindst for rorsmanden. Og selvom jeg har fysisk trænet meget i de senest år, er det naturligvis svært at hamle 100 % op med olympiske atleter som Jorge Zarif. Generelt er rorsmændene på et højere niveau i Starklassen sammenlignet med Dragen, hvor der er flere professionelle gaster og ikke så mange professionelle rorsmænd.

Hvad siger du til 6. pladsen?

- Vi er meget glade og stolte over resultatet i denne hårde klasse der som du ved er spækket med stjerner og håber at vi med lidt mere held måske kan gøre det endnu bedre en dag, selvom at alderen arbejder imod en. En stor tak til min makker Jan Eli for et fantastisk Teamwork, forklarer Jørgen Schönherr.

2018 Star World Championship top 10

1 - Jorge Zarif - Guilherme de Almeida BRA

2 - Eivind Melleby NOR - Joshua Revkin USA

3 - Paul Cayard USA - Arthur Lopes BRA

4 - Diego Negri - Sergio Lambertenghi ITA

5 - George Szabo USA - Roger Cheer CAN

6 - Jørgen Schönerr - Jan Eli Gravad DEN

7 - Tomas Horno - Pedro Trouche USA

8 - Hubert Merkelbach - Markus Koy GER

9 - Eric Doyle - Payson Infelise USA

10 - Peter Vessela - Phil Trinter USA

Fuld resultatliste

Schönherr og Eli lavede flere top 3 resultater ved VM.

Jørgen Schönherr, tv. med Jan Eli, der er kendt som en dygtig Soling-sejler og coach.

Den olympiske Finnjolle-sejler Jorge Zarif på 26 vandt med gasten Guilherme de Alemeida, de vandt foran norsk Ejvind Melleby og gast.

content-loader
content-loader
content-loader