minbaad.dk
onsdag 12. december

America's Cup: Se Ben Ainslie testsejle prototype med foils

En ombygget Quant 28 er udgangspunktet for Ainslie og resten af Ineos-teamets udviklingsarbejde frem mod America's Cup. Den endelig AC-båd skal måle 75 fod.

Kapsejlads | 31-07-2018 15:25 | Af  Sara Sulkjær

Med en 980 millioner kroner dyr aftale med det britiske petrokemikalie-firma Ineos er verdensklasse-sejleren Ben Ainslie tjekket ind i den 36. udgave af America's Cup. 

En sejlads, hvori målsætningen er klar: Ainslie og besætningen skal slutte øverst på podiet i New Zealand, når cuppen sejles i 2021. 

Skal følge nye klasseregler 

Vejen til sejr er dog lang i én af verdens største kapsejladser. Ikke mindst i år, hvor flerskrogsbådene efter flere år atter skiftes ud med enkeltskrogsdesign. 

Ainslie og resten af Ineos-teamet har derfor forlængst trukket arbejdshandskerne på, og sat gang i udviklingen af deres kølbåd.

En udviklingen, der i første omgang har sit udgangspunkt i en ombygget Quant 28, som amatørsejleren Harry Aitchinson sidste tirsdag fangede på filmen øverst i artiklen. 

Selvom Ainslie altså allerede har været på vandet, går der fortsat et stykke tid, inden båden vil stå klar på startlinjen i New Zealand. Hele 75 fod lang og fem meter bred skal den kommende AC-båd nemlig være, ifølge de nye klasseregler. 

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET