Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Baltic Yachts

Baltic 142 designes med foils - kan nå 25 knob på fladt vand

Som den første båd i sin størrelse drager den finskbyggede Baltic 142 fordel af DSS-systemet, der gør sejlads på foils uhyre enkel. Yachtens hastigheder vil matche vindens. America's Cup-ingeniører står bag.

Af Sara Sulkjær |

Den enorme superyacht Baltic 142 imponerer ikke blot med sit prangende ydre. Sejlegenskaberne er ligeledes særlige på båden, der bygges med det efterhånden velprøvede Dynamic Stability System (DSS).

Et system, der med et simpelt tryk på en knap gør det muligt at udfolde de 29 fod lange foils, placeret under skipperens køjer.

America's Cup-ingeniører står bag

Foilsene er konstrueret således, at de kan foldes ud under sejlads. Det er fire specialdesignede lejer, udtænkt af ingeniører fra America's Cup, der i øjeblikket arbejder på Ben Ainslies 2021-kampagne, som skal sikre denne bevægelse.

Hele 25 knob vil den 160 ton tunge sejlbåd med foilsene kunne nå på flat vand i vindhastigheder på 25 knob:

- Det beregnede præstationstal er bemærkelsesværdigt, da båden er i stand til komfortabelt at nå hastigheder tilsvarende vindhastigheden under moderate til stærke forhold, forklarer Britton Ward, underdirektør hos Farr Yacht Design.

Yacht leveres til sommer

Den amerikanske Farr-virksomhed står bag tegningerne af den nye superyacht, der bygges til en specifik kunde efter dennes ønsker og behov.

Ombord på båden vil to generatorer samt et stort lithium-batteri skabe strøm til såvel ejeren som bådens instrumenter og lignende, ligesom en solid bimini skal skabe skygge i det store cockpit.

Den kommende ejer kan se frem til at modtage båden til sommer.

Kilde: Baltic Yachts

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites