Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto: Sammenslutningen af Danske Småøer

Ø-pas til danske øer revet væk igen i 2018

De danske øers ø-pas bliver igen i år revet væk, hvor turister får et overblik over øerne og hvad de forskellige har at byde på. Ø-passene har givet mere aktivitet og mere omsætning til de danske øer.

Af Maria Ravn Jürgensen |

For to år siden fik de danske øer deres eget pas, hvor hver ø er præsenteret med kort, foto og faktaoplysninger om øen og dens seværdigheder. Igen i år er ø-passene en stor succes, og formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, siger at oplaget for 2018 næsten er udsolgt.

Unikt brand og fælles markedsføring

- Jeg glæder mig over, at ø-passene igen i år er blevet revet væk af danskerne. Øerne har hver for sig et unikt brand som flere og flere heldigvis er ved at få øjnene op for. Den fælles markedsføring af øerne bærer frugt, og den indsats vil vi fortsat styrke, fortæller Steffen Damsgaard til maritimedanmark.dk.

I ø-passet er der et blankt felt ved præsentationen af den enkelte ø, hvor turisten fra en plade på havnen eller færgen kan gnide en silhuet af øen over med en særlig pen og på den måde samle på ø-mærker.

Færgerne er en livlinje

Også hos Danske Rederier oplever man mere aktivitet på færgerne, som sejler til de danske øer:

- Færgerne er livlinjen til øerne, og vi har sørget for, at de rejsende har fået ø-passet. Besøg på øerne giver gode oplevelser for turisterne, og ø-boerne mærker det øgede liv på øerne, siger direktør for Danske Rederier Jacob K. Clasen.

Kilde: Maritimedanmark.dk.

content-loader
content-loader
content-loader