Gå til hoved-indhold
Jakob Søndergaard går i land efter 21 år som skipper på m/f Højestene. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.Kort Nyt
Jakob Søndergaard går i land efter 21 år som skipper på m/f Højestene. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

Øfærgeskipper afmønstrer - vil nu lære øerne at kende

Efter 21 år som skipper på m/f Højestene, ser Jakob Søndergaard frem til lystsejlads i Det Sydfynske Øhav, hvor han vil i land og lære øerne at kende.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Tidligere på ugen blev det i en times tid markeret på m/f Højestene, at skipper Jakob Søndergaard går i land. Kolleger, havnemester Hans Søby samt beboere fra Drejø og Skarø var samlet til en farvel-og-tak-stund i lejet i Svendborg i anledning af, at Jakob Søndergaard har valgt at stoppe efter 21 år på ruten.

- Da Højestene kom fra værftet på Færøerne, var jeg med til at sejle den fra Grenå og hertil, fortæller Jakob Søndergaard til Koøjet, Fyns Amts Avis.

Flinke øboere

Sammen med kollegaen Henning Aagaard, Marstal har Jakob Søndergaard som den eneste i skibsfører-teamet haft sin tørn om bord uafbrudt siden den nybyggede Højestene blev sat i drift i 1997. Inden Jakob Søndergaard kom på Højestene, havde han haft en snes år i sejlskibene, blandt andet syv år som skipper på skonnerten Fulton.

- Det har været et fint job på færgen med gode kolleger og passagerer. Vi når at komme tæt på øboerne. Det sker ikke sjældent, at de kommer op i styrehuset med rundstykker eller kage. Så kan vi lige vende stort og småt, mens vi sejler, siger Jakob Søndergaard.

Højestene og dens to mands besætning overnatter altid på Drejø.

- Øboerne er flinke til at invitere os med til aftenarrangementer. Det har også være en god ting ved jobbet, siger Jakob Søndergaard.

Ny drøm

Selvom Jakob Søndergaard efter sit eget skøn har foretaget 20.000-25.000 færgeanløb i Øhavet, drømmer han nu om at komme i land på alle øerne og lære dem at kende. Den drøm skal realiseres i en seks og en halv meter lang motorbåd bygget i 1965 til skærgårdssejlads og købt i Göteborg i 2009. Denne daycruiser af mahogni er Jakob Søndergaard ved at istandsætte i en hal hos Ring-Andersen på Frederiksøen:

- Nu får jeg stunder til at gøre den færdig. Jeg glæder mig til sommer, når vi skal rundt og have god tid til at gå i land på øerne, siger Jakob Søndergaard. Han ser allerede frem til at skulle anløbe en af Øhavets mindste og hyggeligste destinationer - den gamle havne på Drejø.

content-loader
content-loader
content-loader