Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
De fem topsejlere skal i fremtiden træne kølbådssejlere i Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub. PR-foto.

Fem topsejlere skal undervise på Kapskolen i Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub

Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub satser alt på deres kapsejladsskole for voksne kølbådssejlere, og har nu ansat fem danske topsejlere til at stå for træningen. Radich, Villefrance og Sehested er blandt trænerne på teamet, som vil have fokus på fart og den enkeltes rolle i besætningen på en kapsejladsbåd. Mille B. Jensen og Anne Mette Lerbech står for træning af kvindehold.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Tilbage i 2017 besluttede K.A.S., Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub at lave Danmarks bedste kapsejladsskole for voksne kølbådssejlere.

2018 blev i samarbejde med Crew You! brugt til at kortlægge og strukturere træningen samt give instruktørerne de bedste redskaber til at skabe de rammer, den høje målsætning krævede. Og man ville sikre, at mulighederne blev endnu bedre i år.

Klubben investerede i leje af endnu en J/70, en ny RIB og goPro, samt en række initiativer som stævnetræning og vintersejlads er allerede godt implementeret.

Også for kvinder

- 2019 bliver så året, hvor der skrues helt op for tempoet. Det er sket med blandt andet ansættelse af fem trænere i den absolutte top, fortæller Charlotte Andersen fra K.A.S.

Ved deltagelse på Kapskolen i K.A.S bliver man trænet af Jesper Radich og Rene Villefrance. Om tirsdagen er der oprettet to dedikerede kvindehold, som bliver trænet af Mille B. Jensen og Anne Mette Lerbech.

Herudover vil klasse- og storbådsspecialister være at finde på trænerteamet, og ikke mindst er Nicolai Sehested tilknyttet som gæstelærer igennem hele den kommende sæson.

Fællesskab og seriøs kapsejlads

- For os har det været vigtigt at skabe et tilbud til eksisterende medlemmer og nye medlemmer, som kan supplere vores gode og veletablerede sejlerskole. Jeg tror, vi rammer ned i noget, der i den grad mangler i dansk sejlsport, og med en så stærk trænerstab tror jeg på, vi kan skabe noget nyt for voksensejlere, som gerne vil både sejle stærkt og have fællesskabet, fortæller Charlotte Andersen, formand for Kap-udvalget i KAS.

- Jeg er super stolt over, at vores hårde arbejde med at reformere Kap-skolen kan lokke så prominente navne som Jesper, Rene og Nicolai til klubben, fortæller hun.

Ny ordning for nuværende trænere

Jesper Radich ser frem til at komme i gang og udtaler:

- Jeg glæder mig til at arbejde med en moderne tilgang til kapsejlads i kølbåde, hvor vi skal have båden til at sejle hurtigt fremad, men også stiller skarpt på både hver enkelts rolle og ansvar ombord og den samlede orkestrering.

Klubbens allerede fungerende instruktører vil tilmed indgå i en train the trainer-ordning over de næste 24 måneder, hvor der eksempelvis vil blive undervist i taktik, trim, regler, pædagogik og meterologi. Så man udvikler både sejlerne, men også den trænerstab der på sigt skal drive arbejdet i klubben.

Der er stadig få pladser tilbage, så ønsker man kapsejladstræning på internationalt topniveau i J/70'ere og sejlads i Danmarks største Spækhuggerfelt, kan man tilmelde sig her.

content-loader
content-loader
content-loader