Gå til hoved-indhold
Havne
The Tall Ships Races har været afholdt i de europæiske farvande siden 1956. Foto: YouTube

Flotte sejlskibe fra 19 lande slutter The Tall Ships Races i Aarhus

Efter 30 dages kapsejlads vender flåden retur til Danmark, når mere end 50 skibe kaster fortøjningerne i Jyllands hovedstad. Med livemusik, pariserhjul og et væld af gratis aktiviteter er der lagt i kakkelovnen til en vaskeægte havnefest. Alle skoleskibe forventes at være i havn torsdag kl. 12.00.

Af Sara Sulkjær |

90 smukke skoleskibe kastede lørdag den 6. juli fortøjningerne i Aalborg for at stævne ud på The Tall Ships Races. 

En sejlads, der har bragt de unge deltagere hele vejen fra Danmark til norske Bergen og Fredrikstad, inden ringen i disse dage atter sluttes på dansk grund i Aarhus. 

Fire dages havnefest

Selvom en del af sejlerne har fjernet deres navn fra deltagerlisten undervejs, forventer arrangørerne fortsat at se over 50 større og mindre skibe på den aarhusianske havnefront.

Her venter Danmarks største pariserhjul, to scener med livemusik, åbent skib-arrangementer og flere andre gratis arrangementer de tusindvis af nysgerrige tilskuere og de 2000 søfolk, der alle mødes på østkysten til fire dages havnefest.

En fest, der slutter søndag kl. 10.00, når de deltagende både vinker farvel til Aarhus og The Tall Ships Races 2019 under en paradesejlads nord og syd for den jyske hovedstad.

Mexicanere ankommer med sang

De første skibe har allerede kastet fortøjningerne i Aarhus, mens de resterende forventes at følge i kølvandet, inden klokken slår 12.00 torsdag. 

Heriblandt de mexicanske sangere fra Cuauhtemoc, der har meldt deres ankomst på havnen klokken 11:

- Cuauhtemoc har tidligere vundet aarhusianernes hjerter, når det ankommer med den syngende besætning. Skibets kaptajn bekræfter, at det også denne gang anløber Aarhus med sang, lover The Tall Ships Races 2019 Aarhus på sin Facebookside.

Læs mere om The Tall Ships Races i Aarhus på eventens officielle hjemmeside her.

content-loader
content-loader
content-loader