Gå til hoved-indhold
Sidste år lagde The Tall Ships Races vejen forbi Esbjerg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyens Amts AvisKapsejlads
Sidste år lagde The Tall Ships Races vejen forbi Esbjerg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyens Amts Avis

Sejlads i nye rammer: Ti unge gaster søges til The Tall Ships Races

Sejlere mellem 15 og 25 år kan nu ansøge om gratis pladser på de smukke skoleskibe på benet fra Aalborg til norske Fredrikstad. Ansøgningsfristen er den 23. januar.

Af Sara Sulkjær |

Ti unge danskere får nu mulighed for at skifte jollen, J/70'eren eller kølbåden ud for en uge, når den smukke kapsejlads The Tall Ships Races sætter kursen fra Aalborg mod Fredrikstad i midten af juli.

- Det kan blive tæt på at blive dit livs oplevelse – at få lov til at være med i det store race og ikke mindst skabe nye venskaber til massevis af andre unge fra mange steder i verden, lover Spar Nord og Spar Nord Fonden, der udlodder pladserne, på sin hjemmeside. 

Varierende arbejdsopgaver

Netop grundet det internationale islæt, der præger sejladsen, kan det være en stor fordel at have fulgt med i engelsktimerne, da kommunikationen ombord foregår på engelsk. 

Derudover forventes det, at de unge gaster kan tage del i en række forskellige opgaver, der varierer mellem alt fra at at navigere, styre skibet, være på dækket, lave mad, sætte sejl, gøre rent og kravle op i masterne.

Ofte må udefrakommende gaster hive flere tusinde kroner op ad lommen for at sejle med på den traditionsrige sejlads, men denne gang får ti heldige sejlere altså mulighed for at hoppe gratis ombord.

Er du mellem 15 og 25 år, og kunne du tænke dig at opleve sejlads i nye rammer, handler det derfor blot om at sende en ansøgning afsted inden den 23. januar. Læs mere her.

The Tall Ships Races - ruten: 

6. - 11. juli: Aalborg-Fredrikstad

14. - 21. juli: Fredrikstad-Bergen

24. juli - 1. august: Bergen-Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader