Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Youngsters og WOW-sejlere deltager også i Sejlsportsligaen. Foto: Frederik Sivertsen.

Youngsters- og WOW-sejlere med ombord til 2. divisions ligastævne

Denne weekend er det 2. divisionssejlerne, der skal i aktion, når Lynæs Sejl- og Kajakklub igen åbner op for Sejlsportsligaen. Ungdommen stormer frem i flere danske klubber, samtidig med at flere kvinder er kommet ombord.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Sidste weekend startede ligasæsonen med et brag i Lynæs Sejl- og Kajakklub. 18 af landets bedste klubhold stillede til start, og omringet af foils, kites, sejlere og surfere var der masser af liv på havnen.

Gennemsnitsalderen for sejlerne er faldende i Sejlsportsligaen anno 2019, og er nu på vej under de 30 år. Derudover er der god tilgang af kvinder, og begge tendenser kan man nu også se i 2. division.

Lynæs Sejl- og Kajakklub, som var vært ved ligaens 1. divisionsstævne i weekenden, mærker fremgangen både blandt unge og kvinder i klubben.

Glæder sig til deltagelse

Youngsters er et ungdomskoncept for alle mellem 13-23 år, der vil prøve at sejle, blive bedre til at sejle eller være sammen med deres sejlerkammerater. Projektet er treårigt og støttet af Hempel Fonden. Youngsters har igen i 2019 to wildcard-pladser i 2. division.

Det sker efter den store succes i 2018, hvor et Youngsters-hold endte helt i top. En succes for sejlsportens mange unge.

En af de klubber, der har taget Youngsters til sig, er Aarhus Sejlklub og Sailing Aarhus. I klubben har Youngsters egne træningsdage i klubbens J/70'ere, og de unge er vilde med det. 

Et af de to Youngsters-hold, der sejler i denne weekend, er fra Aarhus. Skipper Kristoffer Heerluff fortalte før stævnet, at holdet havde set frem til deres deltagelse:

- Hele holdet har set rigtig meget frem til stævnet. Siden vi blev udtaget på seneste Youngsters Camp, har vi fokuseret og trænet rigtig meget kapsejlads. Vi glæder os virkelig, lyder det fra femmandsbesætningen fra Aarhus.

Det andet Youngsters-hold, der deltager i weekenden, er fra Kongelig Dansk Yachtklub.

Ungdommen på vandet

Udover Aarhus blomstrer ungdommen også frem andre steder. I Lynæs har man de seneste par år haft succes med ungdommen.

For første gang i 20 år, er der 20-25 sejlende juniorer, der boltrer sig på vandet hver uge. Det er en milepæl for klubben, og ikke overraskende er det kommet gennem en lokal ildsjæls strukturerede arbejde og gode idé.

'Skolen ved Havet' ligger lige i klubbens baghave, og det er særligt blandt skolens elever, de nye medlemmer er blevet rekrutteret. En henvendelse til skolen bar frugt, og det er vi stolte af og glade for, fortæller Henrik Pedersen fra klubbens PR-udvalg.

Det startede som en god idé, som både skolen og klubben støtter op om. Og nu ses juniorerne på vandet flere gange om ugen. Ambitionen er også, at de på sigt og med alderen bliver en del af Youngsters.

WOW-koncept

Udover medvind blandt ungdommen har Lynæs Sejl- og Kajakklub også fået et par håndfulde kvinder med ombord. Kvinderne er begyndt at sejle, efter at klubben har igangsat projekt WOW. Et koncept kun for kvinder med det formål at få flere kvinder på vandet.

Det har båret frugt og WOW Lynæs deltager i deres første rigtige kapsejlads i weekenden. Det er første gang, at klubben har et rent kvindehold med i Sejlsportsligaen.

Følg med i Sejlsportsligaens resultater her.

Se video fra weekendens stævne her

content-loader
content-loader
content-loader