Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Holdet fra Bandholm White Tailed Eagles. Foto: Frederik Sivertsen.

2. divisions besætninger i Sejlsportsligaen kæmper for oprykning i Aarhus

Sejlsportsligaen gæster de næste to weekender Aarhus, hvor sejlerne skal sejle i de vanskelige forhold foran DOKK1. Denne weekend gælder det for 2. divisions besætninger som kæmper for oprykning.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I weekenden 1.-2. september sejler Sejlsportsligaen sit 4. stævne og ligeledes sidste stævne for de 18 klubber der alle har sejlet i dette års 2. division.

Youngsters besætning er klar

Søndag kåres således en vinder af 4. stævne, men derudover findes de fem hold der skal rykke op i 1. division i det kommende år. Et af de hold som meget vel kunne komme øverst på podiet, men ikke kan rykke op i 1. division, er Youngsters II, som har klaret sig ovenud godt hen over de sidste stævner, vel og mærke med forskellige besætninger.

Til 3. stævne vandt Youngsters II foran resten af deres lidt ældre konkurrenter. Nu er der lagt pres på dette stævnes Youngsters besætning, som også har en fornem podieplads med i baggagen.

Youngsters II stiller denne gang med Emil Kjær og besætning, som fornylig sejlede sig helt frem i Youth Sailing Champions League i Travemünde og endte med en 2. plads, med kun 1 point til 1. pladsen.

Vanskelige forhold foran DOKK1

Spørger man sejlerne selv, så glæder de sig til at sejle i Aarhus, hvor de kommer til at sejle så tæt på byen som det overhovedet er muligt. Dét er en ting, en anden ting er det som følger med den så centrale beliggenhed, vinden. Der er ingen tvivl om at forholdene foran DOKK1 er unikke.

Bandholm White Tailed Eagles som delvis er et tidligere 1. divisions hold blot i nye klæder, sejlede sidste år foran DOKK1 og siger om den kommende weekend:

- Det bliver helt sikkert hårdt af sejle så tæt på land med kæmpe bygninger overalt. Tror det bliver hårdt psykisk, hvor man skal kæmpe til sidste meter, for al ting kan ske i så ustabil sind, fortæller skipper Bo Schülein og fortsætter

- Nu sejlede vi derinde sidste år og det var altid lidt 'tough' psykisk, den følelse af, at man ligger nr 1. for 10 sekunder efter at ligge sidst, fortæller Bo Schülein der sammen med Ole Lindberg og Peter Ammundsen alle var med på sidste års hold, da de gæstede 1. division.

Bandholm White Tailed Eagles har i år fået Christian Torp med ombord, og de ligger lige nu nummer 1 i den samlede stilling og dermed potentielle til oprykning.

Stillingen som den ser ud lige nu:

1. Bandholm White Tailed Eagles

2. Happy Sailors fra Bogense

3. Thurø Pirats

4. DTU Racing Team

5. Neptun Vejle

Den samlede stilling kan ses her.

Kvindebesætning med til tops

Spørger man Bandholm White Tailed Eagles hvem de mener, der løber med stævnesejren, og som har overrasket mest denne sæson, peger besætningen på Sundby Marlins:

- De har bare sejlet bedre og bedre for hvert stævne, udtaler Bandholm White Tailed Eagles.

Sundby Marlins er et af de nye hold i ligaens 2. division, og endte til sidste stævne også på podiet. I den samlede stilling ligger The Marlins nummer 9, og følger de deres egen statistik, så rammer de igen podiet.

Sundby Marlins stiller med en kvindebesætning, som også er dem der skal sejle for klubben til det kommende WOW stævne i Sundby den 22.-23. september, som er et stævne kun for kvinder. Læs mere om stævnet her.

Ingeniørstuderende har blandet posen

Et af de andre hold som også befinder sig i toppen af den samlede stilling er DTU Racing Team, der i år har haft comeback i Sejlsportsligaen efter et par års pause. I år har holdet fået hjælp til at ramme podiet med lidt udenlandsk arbejdskraft i form af en græsk og italiensk sejler.

DTU's Peter Savnik fortæller om sæsonens højdepunkt som indtil nu har været podiepladsen:

- For DTU har højdepunktet været at vi i første stævne endelig fik lavet en førsteplads og da vi fik fokus ind i båden, kom de næste nemmere til. Vi har i år blandet posen på positionerne og importeret sydeuropæisk assistance, hvorfor vi nu har fundet en hidsig kampform, der bliver sejlet til sidste millimeter og der bliver ikke givet plads om hjørnerne, fortælle Peter Savnik og fortsætter

- DTU ser frem til en fest på vand og land i by som for ingeniørstuderende er inspirerende, afslutter Peter Savnik.

Program for de to kommende weekender kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader