Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Projektet henvender sig til unge mellem 12 og 16 år. Foto: SUPaarhus.

SUPaarhus starter ungdomsafdeling efter støtte fra Nordea-fonden

Med 136.500 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje kan SUPaarhus nu igangsætte projektet SUPaarhus Ung, der har været på tegnebrættet siden foreningens oprettelse i 2016. SUPaarhus Ung er for unge mellem 12 og 16 år, der gerne vil være en del af et fællesskab på vandet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

SUPaarhus har fået 136.500 kroner fra Nordea-fonden til opstarten af SUPaarhus Ung. SUPaarhus Ung vil bidrage til at skabe mere aktivitet på vandet for unge mellem 12 og 16 år i de bynære havneområder og på Aarhusbugten.

Informationsmøde for alle interesserede unge og deres forældre afholdes i Aarhus Internationale Sejlsportscenter onsdag den 10. april 2019 klokken 17.

SUP står for Stand Up Paddling og er en sport i rivende udvikling. Denne udvikling vil SUPaarhus Ung bidrage aktivt til.

Uanede muligheder på vandet

Medstifter af SUPaarhus, Katrine Krebs, glæder sig især til at:

- Styrke og udbrede Stand Up Paddle-sporten både lokalt og nationalt ved at give de vandglade unge mellem 12 og 16 år et sted at træne SUP med fokus på sikkerhed og surfervibes, forklarer hun.

- Man behøver ikke komme fra Cold Hawaii for at blive en seriøs og dygtig Stand Up Paddle-surfer. Sporten kan dyrkes i hele Danmark, og Aarhus er et oplagt surfspot, når det gælder SUP. Aarhus ligger lige ud til havet og med SUPaarhus' placering i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor der er direkte adgang til de nye kanaler i havneområdet og Aarhusbugtens kyst, er der uanede muligheder for at dyrke Stand Up Paddle på alle niveauer, fastslår Katrine Krebs.

Sikkerhed til søs

Med SUPaarhus Ung håber SUPaarhus at kunne styrke de unges bevidsthed om sikkerhed på havet, så de får en fortrolighed med både SUP-sporten, egne evner og det våde element og derigennem også bidrager til det lokale fællesskab langs kysten.

- Vi ønsker at skabe en lille surfoase for de unge. Et sted, hvor de kan efterlade deres hektiske hverdag på land og give den gas på vandet. Et sted, hvor de unge bliver en del af det fællesskab, en forening tilbyder, og en del af det surfersamfund, der er ved at vokse sig stort i Danmark, udtaler Katrine Krebs.

Ud over informationsmødet den 10. april klokken 17 holder SUPaarhus den 13. april 2019 fra klokken 10 åbent hus for alle, der har lyst til at vide mere om foreningen SUPaarhus og gerne vil prøve en gratis tur på vandet på et Stand Up Paddleboard.

Støtte fra Nordea-fonden

SUPaarhus har modtaget 136.500 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje på 50 mio. kroner, der uddeles til projekter, som skaber aktiviteter og styrker fællesskabet langs landets kyster.

- Kysten er klar, og vi er glade for, at SUPaarhus vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber ved kystområder, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

content-loader
content-loader
content-loader