Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Baad og Marie Thusgaard sluttede som bedste danskere på en tiendeplads under optaktsstævnet til VM. Foto: 49erFX Ida og Marie / Facebook

Otte danske besætninger kæmper om VM-titler i New Zealand

Verdens bedste 49erFX-, 49er- og Nacra 17-sejlere skal findes i denne uge, hvor årets store højdepunkt i klasserne løber af stablen i Auckland. Verdensmesterskabet fungerer samtidig som det første af to OL-udtagelsesstævner.

Af Sara Sulkjær |

Der er meget på spil, når otte danske besætninger tirsdag krydser startlinjen ved årets verdensmesterskab for 49erFX, 49er og Nacra 17. 

Foruden den fornemme VM-titel er mesterskabet første skridt på vejen mod det altoverskyggende OL, der venter i Japan til sommer. 

Hævet niveau

En event, der i sejlsportens univers placerer sig helt i top på diverse atleters hitlister.

Det har sejlerne mærket på egen krop under sidste uges optaktsstævne i new zealandske Auckland, hvor flere af danskerne blev udfordret:

- Her et halvt år før OL sejler flere og flere pisse stærkt og er med i kampen om finalepladserne. Heldigvis er vi stadig nogle af de hurtigste, og vi motiveres af udfordringer, skriver Ida Baad og Marie Thusgaard på Facebook.

Mulighed for danske forbedringer

Sammen med Horsens-sejlerne Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby stiller besætningen til start i 49erFX-klassen, der har hele 61 både til start.

I mændenes 49er hviler dansker-øjnene i særlig grad på den erfarne Jonas Warrer og gast Jakob Precht. En besætning, der i optaktsstævnet måtte tage til takke med en 19. plads og derfor har mulighed for revanche ved selve mesterskabet. 

I Nacra 17-klassen findes de bedste danskere fra optaktsugen. Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck sejlede sig her til en flot sjetteplads, der forhåbentligt kan opretholdes eller sågar forbedres ved VM, der slutter søndag.

Danskerne ved VM

49erFX: 
Ida Baad og Marie Thusgaard

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby

49er: 
Jonas Warrer og Jakob Precht

Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen

Michael Hansen og Mathias Sletten

Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl

Nacra 17:
Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

Natacha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov

Følg verdensmesterskabet her.

content-loader
content-loader
content-loader