Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ida Baad og Marie Thusgaard tabte i 2016 OL-udtagelsen til Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der senere sikrede en flot, dansk bronzemedalje ved OL. Foto: Sailing Energy

49erFX-piger om OL-udtagelse: - Lad den bedste kvinde vinde

Kampen er benhård i 49erFX-klassen forud for sommerens OL, hvor såvel Baad og Thusgaard som Schütt og Nielsby drømmer om at være på startlinjen. Hvem der sikrer sig den eftertragtede billet afgøres til februar. Se indslag fra TV 2 Sport.

Af Sara Sulkjær |

I 2020 mødes et udsnit af verdens allerbedste sejlere ved de eftertragtede olympiske lege i Japan.

Et stævne, der blot sejles hvert fjerde år og ikke mindst i sejlsportens univers står som den ukronede top for et utal af sejlere. 

De bedste får billetten

At OL-billetterne er i høj kurs forud for sommerens lege, er derfor ingen overraskelse. Ikke mindst, da hver nation blot kan sende én båd på vandet i hver OL-klasse.

Selvom såvel Ida Baad og Marie Thusgaard samt Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby befinder sig i den absolutte verdenstop, kan blot én af besætningerne sætte 49erFX'eren i vandet i japanske Enoshima til sommer.

- Lad den bedste kvinde vinde. Det tror jeg, er det bedste, man kan sige, fortæller Iben Nielsby, der med syrmand Schütt forsat samarbejder med Baad og Thusgaard, til TV2 Sport.

Træning på Oure

Mens den endelig udtagelse afgøres til februar, har pigerne længe trænet på højtryk for at stå skarpest muligt til de afgørende stævner. 

En træning, der fortsatte på årets efterårslejr på Oure, hvor TV 2 Sporten lagde vejen forbi til en snak om den kommende udtagelse.

Se indslaget på Sailing Aarhus' Facebookside her.

content-loader
content-loader
content-loader