Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Oure-holdet var glade efter sejren. Foto: Jesper Henriksen.
Kapsejlads
Foto: Jesper Henriksen.

Oure sejlefterskole vinder uofficielt DM for efterskoler for tredje gang

Oure Efterskoles sejlerteam deltog ved det årlige HMI Oxbridge Cup, det uofficielle danmarksmesterskab for sejlerefterskoler. Oure vinder over Venø og HMI og kan tage trofæet med hjem til efterskolen for tredje år i træk.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Stævnet blev afholdt i Hou, hvor 16 hold fra efterskoler i hele landet deltog. Stævnet er en årlig begivenhed, hvor sejlerne mødes og sejler kapsejlads mod hinanden. I år blev der sejlet i J/80'ere.

Stævnet har samtidig en god social dimension, hvor sejlerefterskolerne mødes og udveksler erfaringer og sejleroplevelser.

Oure helt fremme

Blandt de førende var det tydeligt at se, hvem der havde god kommunikation, samarbejde og boathandling, hvilket også gav udslag i, at de nåede længst i det intensive stævne, som blev afviklet i løbet af tirsdagen.

Finalesejladsen havde alt det drama og spænding, man kunne ønske sig. Bådene pressede hinanden, og små fejl kostede dyrt. Finalen bestod af førsteholdet fra Hou Maritime Efterskole, Venø og Oures andethold. Venø var også med helt fremme, men det var Oure, der trak det længste strå.

Vinderbåden blev Oure 2 med Jonas Flyger, Emil Lindstrøm, Gustav Heitmann Bertelsen, Jacob Bach Larsen og Frederik Berg-Sonne fra Oure Efterskole. 

Det er tredje år i streg, at Oure hiver guldet med hjem fra det uofficielle DM. 

content-loader
content-loader
content-loader