Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinder af 30-sømil-sejladsen Ylva-sejler med Frank Bach Madsen og mandskab fra Sejlklubben Køge Bugt, drøner lige forbi Jesper Andersen og mandskab i Bussen, en Safir. Foto: Jesper Andersen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Køge Sejlklubs populære 30-sømil sejlads blev vundet af en Ylva i jagtstart

Sejladsen fra Køge startes på ”omvendt handicap” (jagtstart, red.) efter DH, og der var 2 DH-løb samt to familieløb til både uden DH-licens. Ylva-sejler med Frank Bach Madsen og mandskab fra Sejlklubben Køge Bugt var først i mål, blandt 38 både.

Af Troels lykke |

Køge Sejlklub havde atter succes med 30-sømil sejlads lørdag 28. september.

Årets sidste sejlads i Køge Bugt er stadig populær til den afsluttende sejlads.

- Vi havde i år valgt at flytte sejladsen fra søndag til lørdag, og vi syntes faktisk det var en succes, da hele 38 både deltog, forklarer Køge Sejlklubs kapsejladsudvalg

Safir-sejler Jesper Andersen, der tog en 7. plads i sin renoverede, smalle båd, forklarer om distancesejladsen.

- Det var en super fed sejlads i perfekt, frisk "Safir-vejr". Vi havde et fantastisk kryds hjem til Køge.

Ylva fra Sejlklubben Køge Bugt kom først

Safir-sejleren blev blandt andet passeret af den senere vinder en Ylva-sejler med Frank Bach Madsen og mandskab fra Sejlklubben Køge Bugt, viser resultatlisten

Bådene havde mulighed for at ligge gratis i Køge Marina fra fredag til søndag, og man kunne dermed få tid til præmieuddeling samt grill-hygge lørdag aften, og her deltog 55 personer.

Vejret var skønt og prognosen lovede omkring 7-8 m/sek fra sydvest, med enkelte pust op til 10 m/sek.

Der blev spekuleret over diverse sejlføringer på alle bådene, og ruten gik fra Køge til Bøgeskoven på Stevns, derefter til ”Tudebøjen” ved Hvidovre og derfra til Køge igen.

- Det 1. ben til bøgeskoven var en bidevind hvor nogen både kunne bære code/genakker, fra Bøgeskoven var det så spiler til Tudebøjen, og derfra var det kryds tilbage til udlagt mærke ved Køge, og derfra i mål ved marinaen, forklarer Køge Sejlklubs kapsejladsudvalg.

Sejladsen startes på ”omvendt handicap” efter gyldig kapsejlads licens, og der var 2 DH-løb samt 2 familieløb til både uden DH-licens. Der deltog også en trimaran som sejlede med udenfor konkurrence.

L-23 måtte ned og ligge i 15 m/sek.

Per Dragelund fra L23 ”Dory” forklarer om sejladsen, der var lidt hård:

”Efter at have rundet tudebøjen som 1. båd gik det hjemad til bøje 4 ved Køge. Det var regulært kryds og vi havde valgt at sejle med Genua. Til at starte med var vi i perfekt ballance, men fra Mosede og hjem var vi noget overpowered og måtte i lange perioder sejle med storsejlet helt uden træk, og stadig med mere end rigeligt power på. På den sidste mil blev vi ramt af regulært skybrud og MASSER af vind. Der var vel pust op imod 15 m/sek, og en enkelt gang måtte vi helt ned at ligge”

Det var en god dag på vandet for de mange deltagere, og alle både gennemførte.

Grillhygge, moleøl og historier

Efter sejladsen var der moleøl ved sejlklubben, og efter at alle havde afleveret deres måltagningsliste var der præmieuddeling. Dagen blev sluttet af med grill-hygge og historie fortælling til sent på aftenen.

Der var en fotokonkurrence under sejladsen, hvor mange flotte billeder er kommet ind.

Resultat, top 10, 38 både

1 Ylva, Nunkeri

2. X-50, OnyX

3. Italia 9.98, Happy Hour

4. X4.3, Varix

5. BB 10-meter, Bandit

6. IMX 40, Flux II

7. Safir, Bussen

8. Banner 41, Runaway

9. Jeanneau Sun Fast 36, Scarlet

Resultatlisten

content-loader
content-loader
content-loader