Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
CB66er planer løs i Køge Bugt, men da der skulle krydses blev den indhentet af Ivan Nielsen i en Ylva, der vandt. Rikke på en Omega 30 fra Hvidovre ses også her på billedet. Foto: Privat
Kapsejlads
Stemning på Safir-båden før den væltede. Foto: Jesper Andersen
Kapsejlads
Foto: Jesper Andersen
Kapsejlads

30-sømil sejladsen i Køge havde 50 tilmeldte - Ylva fra Hvidovre tog sejr i 10-12 m/sek.

To ting var særligt opløftende for Køge Sejlklubs 30-sømil sejlads. Det første var, at der denne gang var hele ti procent kvinder med i sejladsen. Samtidig var der 50 tilmeldte. Sejladsen foregik med jagtstart, hvor de små både sejlede først. Ylva vandt foran CB66 og X4.3'er.

Af Troels Lykke |

Minbaad.dk taler atter med vores gode kilde, Køge Sejlklub-sejleren Jesper Andersen, der stillede op i sin Safir (der i øvrigt nu er til salg). Med ombord havde han sin 80-årige far, Hans, og vennen Jesper Hollufer.

Trioen tog en fjerdeplads i Køge Sejlklubs 30-sømil sejlads.

En sejlads, hvor de første både var cirka fem timer om at sejle på den kæmpe trekantsbane i Køge Bugt, hvor der var store bølger.

Bedst var den mangeårige OK-jolle-sejler og pensionerede gymnasielærer Ivan Pedersen med gaster, der kom først i en Ylva, Rødhætte. De var næsten ti minutter før nummer to i feltet, en CB66'er, der kom lige før en X4.3'er med prof-sejleren Michael Hestbæk ombord. 

Vi smed os med spileren i et pust

Jesper Andersen, der også både sejler OK-jolle og H-båd i Køge, hvor der er store felter, forklarer om sejladsen i sin Safir fra 1978:

- X4.3'eren slog os med 17 sekunder, men de havde jo også Hestbæk ombord. Det var en virkelig god sejlads i 10-12 m/sek. med pust op til 14-15 m/sek. fra vest-syd-vest. CB 66'eren loggede 16 knob på toppen, mens vi lå på 11-12 knob.

- Vi var nede og ligge med spileren, da vi skar op i et pust. Vi startede med spiler mod Tudebøjen mod Hvidovre, derefter var det foran for tværs ud i Køge Bugt og sidste ben var kryds tilbage til Køge.

Køge Sejlklub glæder sig over, at der var fremgang i tilmeldte både, der i år var oppe på 50. Blandt deltagerne var der nu ti procent kvinder blandt sejlerne.

content-loader
content-loader
content-loader