Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lars Hendriksen står her ved sin nye Starbåd. Her har han netop været ude og træne med to andre Starbåde for første gang. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Christian Eli Hansen kører Starbåden på plads i Hellerup. Sejlklubben råder over en lille maskine til at slæbe både med.
Kapsejlads
Lars Hendriksen sejlede i 1 plusgrad, men med masser af sol.

Drage-gast Hendriksen bruger Starbåden til at holde sig i form i Hellerup

Den professionelle Drage-gast, dobbelte europamester i Drage, Lars Hendriksen, har købt en sejlklar Starbåd til 22.500 kr. inklusiv trailer. - Jeg har købt den for at holde mig i form, fortæller han til minbaad.dk.

Af Troels lykke |

Starbåds-sejlads foregår på mange måder. Fx på motionsplan. En af motionisterne er Lars Hendriksen, der netop har købt en Starbåd til 3.000 euro, cirka 22.500 danske kroner. Endda med trailer til. Båden er fra 1996 og er købt i Tyskland.

- Jeg havde kigget på en Finnjolle for holde mig i form til når jeg sejler Drage, men så købte jeg en Starbåd, den var billigere, forklarer en storsmilende Lars Hendriksen, der med sin gast Christian Eli Hansen havde hentet masser af energi efter to timers sejlads.

Trænede mod to andre både

Duoen var ude og sejle mod to andre Starbåde for første gang. Og netop i Hellerup er der mange aktive Starbåde-sejlere.

- Vi havde nogle gode små sejladser og god træning derude, det var kun 1 grad varmt, men solen skinnede. Det er virkelig dejligt at komme på vandet i Starbåden, forklarer Lars Hendriksen, der blandt andet sejlede mod den tidligere Volvo Ocean Race-sejler, Stefan Myralf.

I det hele taget oplever klassen en lille stabil fremgang. Ikke mindst efter der var VM i klassen i Danmark i Troense i 2016.

Vinderbåd til 150.000 kr.

Hvis du skal have en vinderbåd, så skal du slippe et sted mellem 150.000 og 170.000 kr.

Fx kostede Eivind Mellebys Starbåd 150.000 kr. efter han hev VM-guld hjem i 2016 i Danmark. En ny Starbåd koster cirka 500.000 kroner med en dyr Harbeck trailer til.

Og når du sejler kapsejlads i en Starbåd er det en rigtig god idé, at have en ekstra mast med, da de desværre knækker nogle gange. Derfor har alle stort set, også i Danmark, en ekstra mast. En ny mast koster cirka 26.000 kr.

Fra 40.000 kr. virker det - i Danmark og Tyskland

Men en god båd, hvor du kan være nogenlunde med i kapsejlads i Danmark og Tyskland, ligger fra 40.000 og opefter, vurderer en kilde i miljøet, vi har talt med.

Især når du sejler på søer i Tyskland betyder det ikke meget om du har en nyere båd, hvis du vil vinde.

De nyere både er hurtigere på læns og har et mindre cockpit, der gør at de bølger, der kommer ind i hård vind, kommer hurtigere ud gennem bailerne, end på de ældre Starbåde.

Se interview på vandet med Lars Hendriksen her

content-loader
content-loader
content-loader