Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jørgen Schønherr og Jan Eli satte fem førstepladser ind ved DM, de to sidste førstepladser gik til Flemming Sørensen med Niels Thrysøe fra Troense Bådelaug.
Kapsejlads
Fra venstre ses bronze, guld og sølvvinderne.

Schønherr og Elis fart på læns gav DM-guld i Starbåd

16 både fra Tyskland og Danmark dystede i Lunkebugten ved Henry Rasmussen Memorial Cup. Jørgen Schønherr med Jan Eli Gravad kom med sejr fra Tyskland. Klassen holdt i weekenden for første gang et officielt danmarksmesterskab i regi af Dansk Sejlunion (DS-DM). 

Af Troels lykke |

Den regerende mester i stævnet, Flemming Sørensen med Niels Thrysøe fra Troense Bådelaug var noget pressede, da Jørgen Schønherr og Jan Eli satte fem førstepladser ind i stævnet.

Lørdagen bød på endnu varmere vejr end de 22 grader, men til gengæld ingen vind.

Alle både blev sendt i havn, hvor stævnets faste sponsor Fynske Bank i samarbejde med klubbens frivillige havde sørget for en fantastisk festlig middag lørdag aften i det skønne sommervejr.

Lokale kæmpede og fik sølv

At der ikke kunne sejles lørdag  pressede Troense båden, der nu skulle levere ”prikker” på sidste dagen.

Jørgen Schønherr og Jan Eli fra Køge Sejlklub rystede ikke på hånden og lagde ud med to sejre mere.

Dermed skulle der et mirakel til at beholde mesterskabet i Troense. Miraklet kom, men for sent , for Flemming Sørensens sejre i de to sidste sejladser kunne ikke rokke ved Schønherr’s status som den nye konge i klassen med tre point ned til sølvet.

Jørgen Schønherr forklarer til minbaad.dk om sejren:

- Jeg tror, at det der har været vigtigst er at vi har været mere flittige med træningindsatsen end de andre og det har resulteret i et super godt teamwork, der gir mere overskud på alle plan. Specielt ned ad bakke går vi godt.

Om stævnet siger Schønherr, der nærmest sejler som en professionel i dag med mange, mange dage på vandet.

- Stævnet var som sædvanligt i Troense super godt, både på land og på vandet, siger sejleren om klubben, der for få år siden holdt et gigantisk VM i klassen.

Skadet Schønherr: Let at sejle starbåd

- Dejligt, at man kan få så meget god kapsejlads i en super spændende båd, som Star’en, der samtidig er hurtig at få i vandet og hvor man kun behøver én makker for at komme ud og sejle.  Desværre pådrog jeg mig en muskelskade  i det ene lår i sjette sejlads, der gør at jeg ikke kan deltage i det vigtige stævne Eastern Hemisphere på Attersee, der starter i denne uge.

Berg og Ørsted tog bronze

På 3. pladsen fulgte Frank Berg med sin nye gast Peter Ørsted. Den placering blev sikret med nogle stabile placeringer i toppen. En enkelt tyvstart kostede en placering bag i feltet, men der var alligevel et stykke til de to førende både på pointtavlen.

Star-klassen afviklede officielt DM for første gang

Starbåden - OL-historiens mest klassiske bådtype - afviklede i weekenden for første gang et officielt danmarksmesterskab i regi af Dansk Sejlunion (DS-DM). 

"Det er herligt, at Starbåden igen tiltrækker stærke besætninger til et aktivt trænings- og kapsejladsmiljø i Danmark. Klassen har også – på trods af sin alder – et solidt, internationalt kapsejladsmiljø, som er attraktivt for mange erfarne sejlere," siger Christian Lerche, direktør i Dansk Sejlunion. 

Starbåden kom på OL-programmet helt tilbage i 1932. Den mistede sin OL-status efter 2012, men har alligevel formået at finde nyt momentum internationalt.

12 danske besætninger var til VM i 2017

Også i Danmark har Star-klassen fået tyngde. Troense Bådelaug var i 2017 vært for VM, hvor 12 danske besætninger var til start.

I dag er der cirka 15 aktive danske besætninger - hovedparten i Troense og Hellerup - hvoraf de fleste er til start ved weekendens DM-stævne, hvor også enkelte besætninger fra Tyskland og Sverige er med. 

-Det er vores vurdering, at aktivitetsniveauet er tilstrækkelig stabilt og højt til, at det giver mening at give klassen DM-status, siger Christian Lerche og uddyber:

- Jeg håber, at klassen vil udnytte den nye anerkendelse fra sejlunionen til at prøve at tiltrække flere lidt yngre sejlere - det er vel almindeligt kendt, at Starbådsklassen er kendetegnet ved at have mange, ganske erfarne sejlere, siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

content-loader
content-loader
content-loader