Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Thurø Sejlklub har til handicapsejladsen indrettet ponton og bro til afsejling og anløb. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Engang undskyldte de sig - nu er handicappede sejlere en naturlig del af Thurø Sejlklub

Efter en hård og famlende start, har sejlklubben i Gambøt i dag gode faciliteter for sejlere med fysisk handicap. Fyens.dk tog til Thurøbund, hvor de handicappede sejlere ikke længere blot er vedhæng til klubbens øvrige aktiviteter.

Af Sara Sulkjær |

For 30 år siden udviklede de handicappedes idrætsforening i Svendborg en idé sammen med Thurø Sejlklub.

Målet for det nye samarbejde var at skabe et tilbud om sejlads for fysisk handicappede. Det lykkedes.

Det skriver Fyens.dk.

Kan klare de fleste

I dag er den driftige sejlklub i Gambøt tilmed den eneste fynske klub, der stadig kan tilbyde handicappede en tur i en sejlbåd.

Et tilbud, som en halv snes handicappede benytter sig af i Thurø Sejlklubs fem både af typerne Mini 12'er og Olsen Twin.

Behovet for tandem-bådtypen med plads til en hjælper er størst:

- Vi kan sige, at alle, der har fysiske defekter, der gør, at man ikke fungerer normalt, kan komme og være med her. Det eneste krav er, at de skal kunne sidde i en båd, siger Erling Justesen, leder af handicap-sejladsen, til Fyens.dk.

En del af klublivet

Mens forholdene i havn og på land har udviklet sig positivt gennem årene, er også handicap-sejlernes relation til de øvrige medlemmer i Thurø Sejlklub fulgt i kølvandet:

- I starten var vi mest for os selv. Vi synes ikke, at vi skulle komme til besvær. Langsomt begyndte der at komme kontakt med dem hernede. Nu er vi med i klublivet. Vi er en naturlig del af sejlklubben. Tidligere har vi måske lidt været som et vedhæng og skulle undskylde os, fortæller Erling Justesen.

Handicap-sejlerne følger den normale sejlersæson med sejlads fra maj-oktober.

- Nogle venter lidt med at sejle, hvis de ikke kan tåle kulde i kroppen, slutter Erling Justesen.

Læs mere om handicap-sejladsen på Thurø her.

Kilde: Fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader