Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Thurø Sejlklub, med 800 medlemmer, har 11 afdelinger, som bliver tilgodeset med ombygning, der går i gang når alle fondsmidler er samlet ind.
Sejlklubber

Thurø Sejlklub vil forbedre faciliteter i 11 afdelinger - Fonden for Fynske Bank støtter med halv mio. kroner

Thurø Sejlklub har med Niels Janus fra Graaa-arkitekter udarbejdet en bæredygtig helhedsplan med blandt andet solceller på taget til at varme vand til brusebadene, sauna og spuleplads til bådene med spildevandsopsamling. 11 afdelinger bliver tilgodeset. Byggeriet starter, når pengene er i hus. 

Af Troels Lykke |

Fonden for Fynske Bank støtter med en donation på 500.000 kroner til en bæredygtig next level sejlklub – Thurø Sejlklub og dens helhedsplan.

- Fonden for Fynske Bank har valgt at støtte Thurø Sejlklub i deres visionære måde at tænke fremtidens sejlads og bæredygtighed i en og sammen kontekst, forklarer Henrik Bo Jensen fra Fonden, Fynske Bank.

Spuleplads til bådene med spildevandsopsamling 

Thurø Sejlklub har i samarbejde med arkitekt Niels Janus fra Graaa-arkitekter udarbejdet helhedsplanem. Dette for at sikre, at alle kan fortsætte med at nyde deres sport, vandet, naturen og fællesskabet på Thurø.

Byggeriet bliver bæredygtigt med blandt andet solceller på taget til at varme vand til brusebadene og 300 kvadratmeter spuleplads til bådene med spildevandsopsamling. 

- Vi vil nemlig, at Thurø Sejlklub skal forblive et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundet og en drivkraft for sejlsportsudvikling i området, lyder det fra Fonden fra Fynske Bank.

Med mottoet “Livskvalitet gennem fællesskab” som grundlag er Thurø Sejlklub mere end klar til fortsat at skabe uforglemmelige oplevelser og styrke fællesskabet blandt sejlere, naturelskere og resten af det Sydfynske lokalsamfund i mange år fremover, lyder motivationen.

11 afdelinger bliver optimeret

Den sydfynske sejlklub med 800 medlemmer får ikke mere arel, men dét, der kommer til, bliver mere praktisk, forklarer Thurø Sejlklub. Blandt andet vil klubbens 25 handicap-sejlere få bedre forhold:

- Vi får også et udspringssted, større jollehavn, bedre mulighed for opbevaring af sejl, en ny terreasse og meget andet. Vi håber at kunne komme igang med byggeriet i løbet af en årrække, når alle fondsmidler er i hus, forklarer klubbens næstformand Jesper Henriksen til Minbaad.dk.

Læs mere om Thurø Sejlklub her.

content-loader
content-loader
content-loader