Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tom Andersens smukke spidsgatter Saga fra Svendborg er blandt de trofaste deltagere i Svendborg Classic Regatta. Saga er bygget i Marstal i 1943. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Smukke træbåde klar til Svendborg Classic Regatta

I Svendborgsund, på Lunkebugten og på Svendborg havn kan publikum fra torsdag-søndag opleve 35 lystfartøjer som bl. a. Nordisk Folkebåd, Knarr og Juniorbåd. Kravet til bådene er, at de skal være konstrueret i senest 1970.

Af Troels lykke |

Sommeren byder på mangfoldige, traditionsrige sejlertræf i Det Sydfynske Øhav. Et af de vedholdende er næste uges Svendborg Classic Regatta.

Regattaen blev søsat i 1998 og udvidede sig til en Classic Week ved Svendborgs byjubilæum i 2003. I dag strækker den sig over to aktive sejlerdage på Lunkebugten og gennem Svendborgsund.

De smukke, gamle lystbåde ankommer til bassinet ved Svendborgs flydende havnekontor i løbet af torsdag og afsejler søndag. Vinderne hyldes lørdag i et telt på havnen.

- Regattaen er på stabil kurs. Vi er oppe på 35 danske og tyske både i år. Det synes vi er fint. Sidste frist for tilmelding er mandag, siger frivillig Martin Stockholm, Brændeskov til Fyens.dk (se flere billeder)

Svendborg Classic Regatta arrangeres af et fællesskab mellem Svendborg Sunds Sejlklub, Thurø Sejlklub, Rudkøbing Sejlklub, Svendborg Amatør Sejlklub og Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

Formål: At vise klassiske lystbåde til søs

Foruden samvær og en håndfuld kapsejladser er regattaens formål at fremvise klassiske lystbåde til søs og i havn.

Kravet til bådene er, at de skal være konstrueret i senest 1970. De fleste deltagende både er af træ, men fx glasfiber og stål er ingen hindring for at sejle med.

Kilde. Fyns Amts Avis, Søsiden

content-loader
content-loader
content-loader