Gå til hoved-indhold
Udstyr
Nuteak koster det halve af almindelig teak. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis
Udstyr
Henning Bøgh fra Walsteds viste Nuteak frem på Boat Show. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis
Udstyr
Sonja Walsted har trukket sig tilbage, som daglig leder på Walsteds, i dag er det lillesøsteren Bettina Walsted, th., der er chefen. Foto: Troels Lykke

Kunst-teak fra Walsted - Nuteak koster det halve af normal teak

- Rigtig teak er efterhånden blevet så dyrt, at vi ligesom andre værfter må kigge os om efter alternativer, som kunderne kan betale. Her har vi fundet Nuteak. Det koster omkring den halve pris af et tilsvarende teakdæk, siger Henning Bøgh fra Walsteds.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Klassisk bådhåndværk i træ. Det har i mange år været varemærket for Walsteds Baadeværft på Thurø.

På den baggrund måtte Søsiden fra Fyns Amts Avis også gnide sig en ekstra gang i øjnene ved synet af kundedisken på Walsteds stand på Boat Show i Fredericia. Den er udført af - syntetisk træ!

Det kræver en forklaring fra værftets driftschef, Henning Bøgh:

- Lad mig først understrege, at vi stadig kan lave alt det træ, vi er kendt for. Men rigtig teak er efterhånden blevet så dyrt, at vi ligesom andre værfter må kikke os om efter alternativer, som kunderne kan betale. Her har vi fundet Nuteak. Det koster omkring den halve pris af et tilsvarende teakdæk, siger Henning Bøgh til Fyns Amts Avis.

Rigtig teak til klassiske både

Til klassiske både af træ anbefaler værftet fortsat rigtig teak.

- Men til en dæk-udskiftning på fx en Hallberg Rassy, synes vi, at et dæk af kunst-teak er et gangbart alternativ. På en 31 fods båd kan kunden spare omkring 125.000 kr, siger Henning Bøgh.

Kilde: Søsiden, Fyns Amts Avis

content-loader
content-loader
content-loader