Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Folkebådene passer perfekt til sejlads i San Franciso, hvor det ofte blæser.
Kapsejlads
Hellerup-sejler Søren Kæstel, der har vundet en del i klassen de senere år, fører i San Francisco i en lånt båd.
Kapsejlads
Jens Thurøe fra Kerteminde Sejlklub nyder opholdet i San Franciso.

Tre danske hold låner Folkebåde i San Francisco Bay - Kæstel i front (selvfølgelig)

Tag ud i verden og sejl - uden din båd. Det gør skipperne Søren Kaestel, Per Damm og Jens Thurøe og gaster i Folkebådsstævnet San Francisco International. - Vi sejler mellem sæler, søløver, pilikaner og havørne, forklarer Jens Thurøe fra Kerteminde.

Af Troels lykke |

Selvfølgelig. Det er sådan det skal gøres. Rejs ud i verden og oplev fx hvor Oracle vandt America's Cup. Og tag dine sejl med og lån en båd. Det gør tre danske hold.

Der sejles kapsejlads på San  Francisco Bay og tre danske hold er med. Lige nu er Søren Kæstel, Erik Andersen og Alex Lindegaard i front efter 9 sejladser, viser resultatlisten

Jens Thurøe, Knud Peter Andersen og Per Jørgsholm er på en 5. plads, mens Per Damm,  Sisi Buch og Thomas Jeppesen fra Fredensborg er på en 13. plads blandt de 15 Folkebåde.

Lodtrækning om både til udenlandske sejlere

Søndag var der lodtrækning om både fra de udenlandske sejlere, hvor bådene blev trimmet efter de respektive sejl, som sejlerne selv har med til stævnet.

Vi har talt med Jens Thurøe, der forklarer.

- Vi har haft  sejladser i meget flotte omgivelser. Der er defineret 3 baneområder . Vi har sejlet på Knox og på San Francisco  waterfront . (AC course). Der løber op til 3 knobs strøm i meget varierende mønstre.  Det har været en meget stor oplevelse at være med og sejle på dette legendariske farvand, fortæller Kerteminde-sejleren.

Corinthian Yacht Club holder stævnet.

- Vi stævner ud fra Tiburon hver dag kl 11.00 og venter på vinder bygger op til 8-12m/sek. fra vest.

Sejlads mellem sæler, søløver, pilikaner og havørne

Torsdag sejlede bådene igen på waterfront, hvor der sejles helt tæt på pakhuse og moler for at opnå strømlæ og mulighed for idvand.

- Vi sejler mellem sæler, søløver, pilikaner og havørne. Der planlægges ialt 10 sejladser. Det er en meget positiv sejler oplevelse, siger Jens Thurøe.

Se fotos fra stævnet

content-loader
content-loader
content-loader