Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Per Jørgensen og mandskab vandt Folkebådens Guldpkal 2019. Fotos: Søren Wiegand
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Jørgensen og Kæstel kæmpede om et kilo guld i Aarhus - jyden sejrede

Kolding-sejleren Per Jørgensen slog Søren Kæstel fra Hellerup Sejlklub, i ultra tæt opgør i Gold Cup i Folkebåden i Aarhus, hvor 54 både stillede op. Pokalen i ægte guld vejer et kilo. Læs her om hvorfor der er 1,8 sømil til krydsmærket og se flotte Wiegand-fotos

Af Troels lykke |

Sidste sejlads blev afgørende i Folkebådenes Gold Cup i Aarhus mellem Per Jørgensen og Søren Kæstel, begge har før vundet Gold Cup.

Den der kom først vandt Gold  Cup, og da vinden kom i 5. og sidste sejlads kom Søren Kæstel og mandskab fra Hellerup Sejlklub bragende afsted, men det lykkedes den snu ræv, Per Jørgensen og de skarpe gaster, Jørgen Pondus Overgaard og Kristian Hansen at bevare roen og sejre og dermed vinde med to point færre strafpoint, viser resultatlisten 

Således vandt Kolding-holdet med Per Jørgensen Gold Cup og modtog Guldpokalen, der er i rent guld og vejer 1 kilo.

Pokal skal i bankboks

Værdien er omkring 200.000 for pokalen og den skal derfor opbevares i en dobbeltsikret bankboks. Faktisk er det Kolding Sejlklub, der vinder pokalen.

Ifølge minbaad.dks oplysninger var  Per Jørgensen den bedst sejlende i stævnet, det var ikke ufortjent at han vandt. Og han vandt trods det, at han mistede to føringer, der blev tabt da vinden pludselig forsvandt.

Per Jørgensen er er kendt for at systematisk med sit trim, og når der er vindskift, har han og holdet overskud til at kigge rundt på banen.

Ros til baneleder-par fra Jægerspris

Stævnet var præget af meget springende vind og med meget forskellige styrker, lige  fra 2 m/sek. til 20 m/sek.  De 20 m/sek. kom i en byge lige i startøjeblikket, hvilket gjorde at baneleder Hans Friis fra Jægerspris skød 6. sejlads af om lørdagen.

- Det var en klog beslutning. Baneleder Hans Friis og hans baneleder assisent Bjørn har tog i det hele taget kloge beslutninger. De var gode til at korrigere banen efter vindforholdene. Også starterne lå lige, også når man tog højde for strømmens betydning, forklarer Folkebåds-skipper Peter Brøgger fra Aarhus Sejlklub. Han sejlede med og tog en 17. plads.

Kertminde Sejlklub kan ændre på statutter hvis de vinder Guldpokal

Banen er virkelig lang, krydsmærket ligger 1,8 sømil fra startlinjen og sejladsen tager typisk 2,5 time at sejle.

Guldpokal-statutterne siger at banen skal være så lang. Det er noget den senest vindende klub har bestemt. Det er ikke alle i klassen, der er glade for så lange baner.

- Man kan godt ændre på reglerne, men det skal gøres af den klub der har vundet seks gange. Så kan de bestemme om statutterne skal ændres, så man kan få en kortere bane, som flere har ønsket. Kerteminde Sejlklub har fx vundet den fem gange nu og vinder de en mere, kan de ændre på statutterne, forklarer Peter Brøgger.

Festmiddag blandt OL-joller

Sejlklubben Bugten, der stod for stævnet,  lavede et super flot stævne, der var taget meget hånd om sejlerne og Sailing Aarhus og det Internationale Sejlsportscenter lagde hus til - mod en mindre betaling, der lå i startgebyret. 

- Folk var meget imponeret over sejlsportscenteret, og der var moleøl oppe på terrassen og grillpølser, og der var morgenmad og aftensmad og madpakkesmørring. Det betalte hver besætning typisk 4.000 kr. for, men det er jo også med all-inklusiv, det synes jeg er en ok pris. Selve festmiddag blev 
holdt nede blandt de olympiske joller i hallen, det gav en god stemning for de 200 sejlere, og der var levende musik til festmiddag lørdag aften, forklarer Peter Brøgger.

content-loader
content-loader
content-loader