Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lærke Buhl fra Aarhus i god stil. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Rindom fører før Medal Race på Mallaroca – surfer Buhl imponerer

Trods plaget af maveonde og gult strafflag går Anne-Marie Rindom ind til Medal Race, lørdag, med et lille forspring til forfølgerne. I windsurf-klassen RS:X har Lærke Buhl-Hansen sejlet sig op på podieplads. Se fotos fra Peter Brøgger, der er på Mallorca.

Af Troels lykke |

Anne-Marie Rindom står med gode muligheder for et succesfuldt titelforsvar ved Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca – ét af OL-klassernes største stævner i sæsonens løb.

Den 27-årige Laser Radial-sejler har et forspring på fire nettopoint, svarende til to placeringer, forud for stævnets afsluttende Medal Race, lørdag, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Desværre har et maveonde plaget danskeren, så hendes imponerende start på stævnet med fire sejre i de fire første sejladser er blevet udhulet det seneste par dage. Således måtte hun fredag tage til takke med placeringer som 16 og 24 i dagens to sejladser.

På specialkost før Medal Race
"Anne-Marie har overstået mavesmerterne, men hun er afkræftet, det bærer hendes resultater præg af, så lige nu forsøger vi at give hende maksimal hvile og noget specialkost, så hun forhåbentlig har lidt energi at skyde med i Medal Race," fortæller Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, fra Palma.

Surfer med kurs mod topresultat
I windsurfklassen RS:X imponerer Lærke Buhl-Hansen med en samlet tredjeplads forud for Medal Race. Fredag kom den 27-årige Aarhus-surfer i mål med sin hidtil bedste præstation ved stævnet – placeringer som 2 og 5.

"Lærke har god, stabil fart, hun laver gode starter og sejler taktisk rigtigt rundt på banen. Det er virkelig flot og modent sejlet," siger Thomas Jacobsen om Lærke Buhl-Hansens præstation, der peger i retning af karrierens hidtil klart bedste resultat ved et topstævne.

Dansk Nacra dagens bedste
I Nacra 17 leverede Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck fredag feltets bedste serie med placeringer som 1, 2 og 5 i de tre sejladser. De har haft en uge med svingende præstationer og ligger før Medal Race på en samlet syvendeplads med mulighed for at avancere et par pladser.

I 49erFX er Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på en samlet femteplads – efter en 16, 3, 1-serie fredag. Dog var der fredag aften indgivet protest mod danskerne, hvilket kan påvirke deres position før Medal Race.

Trofeo Princesa Sofia Cup slutter lørdag med Medal Races i alle klasser.

Se flere Mallorca-fotos fra fotograf Peter Brøgger

content-loader
content-loader
content-loader