Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
En glad Horsens-sejler går over mållinjen på Mallorca. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Lærke Buhl holdt sin strategi og tog bronze på Mallorca. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger

Ny triumf for Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom

Den danske Laser Radial-sejler sejrer for andet år i træk ved Trofeo Princesa Sofia Cup på Mallorca. Også dansk bronze i RS:X til Lærke Buhl-Hansen.

Af Troels lykke |

Selvom en virus var tæt på at vælte Anne-Marie Rindom om kuld, så lykkedes det til sidst den danske Laser Radial-sejler at holde konkurrenterne bag sig - og for andet år i træk vinde guld ved det stærkt besatte Trofeo Princesa Sofia på Mallorca, fortæller Dansk Sejlunion.

- Jeg er super glad. Det har været nogle hårde dage, hvor jeg har tabt mig fire kg. siden onsdag, og det har været lige på grænsen, om jeg kunne gennemføre. Medal Race er heldigvis kun 20 minutter, og jeg tænkte, at nu må jeg bare tage mig sammen og give alt, hvad jeg har, fortæller Rindom, der sluttede på tredjepladsen i finalesejladsen – nok til at forsvare den samlede føring, som hun har haft gennem hele stævnet.

Måtte snurre 360 grader

Alt var ellers ved at gå galt i Medal Race. Rindom rørte mærket ved startlinjen og måtte snurre 360 grader, før hun som sidste båd kom ud på første opkryds.

- Jeg gik modsat de fleste og ramte heldigvis nogle gode tryk og var treer allerede ved topmærket, fortæller hun om forløbet af sejladsen, der blev afviklet under krævende forhold med 10-12 sekundmeter vind og 2-3 meter høje bølger ud for Palma.

Sejren var Rindoms ottende guldmedalje ved et topstævne, og hun cementerer dermed sin position som dette årtis mest vindende danske sejler i OL-klasserne.

Næste store opgave, der venter, er EM i maj og senere VM i juli.

Surfer med karrierens bedste resultat

Dansk sejlsport hentede yderligere en medalje på finaledagen. I windsurfklassen RS:X sluttede Lærke Buhl-Hansen på fjerdepladsen i Medal Race – hvilket var rigeligt til at forsvare den samlede tredjeplads, som hun havde med ind til finaledagen. 

Bronzemedaljen er i særklasse Lærke Buhl-Hansens bedste internationale resultat til dato – og én af de bedste danske resultater for en kvindelig, dansk windsurfer nogensinde.

Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, har de seneste dage fulgt Lærke Buhl-Hansen på tæt hold:

- Fantastisk resultat af Lærke. Jeg er imponeret over, hvordan hun igen og igen lægger en klar strategi og går ud og følger den uden at afvige og uden at tvivle. Hun har god fart, hun træffer de rigtige valg, og hun sejler sikkert. Det er tydeligt, at hun har udviklet sine strategiske færdigheder - det får hun belønningen for i dag, siger Thomas Jacobsen.

Danskere i top-ti

Dansk sejlsport fik yderligere to placeringer i top-ti ved Trofeo Princesa Sofia Cup.

I 49erFX sluttede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på en samlet femteplads, mens Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck blev nummer syv i Nacra 17. I begge klasser endte Medal Race med aflysning på grund af de kraftige vindforhold. 

Næste store opgave for de danske landsholdssejlere følger i ugen efter påske, når Genoa i Italien er vært for et stævne i World Cup-serien.    

Se flere fotos fra Peter Brøgger

content-loader
content-loader
content-loader