Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Hallberg-Rassy 57 leveres med en bulbkøl i bly. Foto: PR-foto
Kort Nyt
Hallberg-Rassy 57 leveres med en bulbkøl i bly. Foto: PR-foto
Kort Nyt
Hallberg-Rassy 57 leveres med en bulbkøl i bly. Foto: PR-foto
Kort Nyt
Hallberg-Rassy 57 leveres med en bulbkøl i bly. Foto: PR-foto

Hallberg-Rassy 57 forener klassisk og moderne design

Det svenske værft har kigget både bagud og fremad, da deres 57 fod lange sejlbåd lå på tegnebrættet. Båden vises i Stockholm på messe i starten af marts.

Af Sara Sulkjær |

57 fod. Så lang er den seneste model fra det ankerkendte værft Hallberg-Rassy.

En båd, som de besøgende på den svenske bådmesse Allt for sjön kan se frem til at kigge nærmere på fra den 1. til 10. marts. 

Egen karakter

På udstillingen vil Hallberg-Rassy-båden med sine knap 18 meter få titlen som den største serieproducerede båd, der hidtil har lagt vejen forbi de svenske messehaller nær Stockholm.

Her vil der blive anledning til at kigge nærmere på den flot udførte sejlbåd, der formår at samle de klassiske linjer og de mere moderne designtendenser:

- Med et design, der er så modstridende som moderne og klassisk på samme tid, har båden sin egen karakter, forklarer Magnus Rassy i en pressemeddelelse.

Ti kubikmeter stuverum

Foruden det kombinerede design kan en eventuel køber se frem til ti kubikmeter store stuverum på dæk, ligesom der i cockpittet vil være to ror at hive fat i:

- Det giver en let kontrolleret båd under alle sejlforhold, især i hårdt vejr, forklarer Hallberg-Rassy om dobbeltroret. 

En større badeplatform og et walk-in motorrum er ligeledes på udstyrslisten for båden, der koster fra 20.189.875 svenske kroner, svarende til 14,5 millioner danske.

Fakta om Hallberg-Rassy 57:

Designer: Germán Frers Naval Architecture

CE-kategori: A - obegränsad oceansegling

Skroglængde: 17,44 m / 57’ 4”

Totallængde: 18,44 m /  60’ 6’’

Vandlinje: 16,77 m

Bredde: 5,11 m

Dybgang: 2,43 m

Deplacement: 28 ton

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites