Quantcast
Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby sluttede på fjerdepladsen i Miami. Deres bedste resultat til dato.

Sportschef Thomas Jacobsen gik forgæves efter tre podiepladser i Miami

Søndag sluttede årets første World Cup-stævne for OL-klasserne med to danske fjerdepladser og en stribe sekundære placeringer. - Resultaterne tyder på, at vi lige nu halter lidt efter. Vi har noget at indhente, fastslår Thomas Jacobsen, der dog også ser lyspunkter.

Af Troels lykke |

Samlet set et medaljefattigt udbytte fra stævnet i Miami, som ikke indfrier det ambitiøse mål om at være med i kampen om tre podiepladser, som Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, bekendtgjorde før stævnet.

- Resultaterne tyder på, at vi lige nu halter lidt efter. Vi har noget at indhente, fastslår Thomas Jacobsen, som dog ser flere lyspunkter blandt præstationerne i Miami.

Godt resultat af Rindom
- Jeg glæder mig over at se Anne-Marie Rindom levere et godt resultat. Hun har to dårlige sejladser, der koster podiepladsen, men hun er med fremme i top-5 gennem hele stævnet, og hun sejler et formidabelt Medal Race med taktisk overblik, og hvor hun vinder overbevisende til sidst. Sejladsen er noget af det bedste, jeg har set hende præstere, og hun kommer ud af stævnet med vigtig ny læring, lyder Thomas Jacobsens vurdering af den 27-årige Horsens-sejler, der sluttede på fjerdepladsen i Laser Radial.

Også i 49erFX kom der et opløftende dansk resultat. Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby sluttede på fjerdepladsen. De havde fire sejladser i top-6, og de undgik tunge placeringer i nederste halvdel, skriver Dansk Sejlunion til bådpressen.

Banker på til toppen
- Det er Anne-Julie og Ibens bedste resultat til dato. De viser fremgang, og de begynder at banke på til den absolutte verdenstop. Kan de holde niveauet og måske forbedre sig endnu mere over de næste stævner i foråret, ser det rigtigt godt ud, siger Thomas Jacobsen.

Også i mændenes 49er-klasse var der positive momenter. Det tæller på plussiden, at både Frederik Rask/Marcus Bay med en 17. plads og Michael Hansen/Mathias Sletten på 20. pladsen begge opnåede deres hidtil bedste placeringer ved et topstævne.

Til gengæld trækker det ned i det samlede billede, at tre landsholdsbesætninger sluttede et godt stykke fra top-10.

I 49erFX måtte Ida Marie Baad og Marie Thusgaard notere en 22. plads, og i 49er sluttede Jonas Warrer og Jacob Precht Jensen på en skuffende 27. plads.      

- Begge besætninger er bevidste om, at deres resultater er under det forventede. De ved selv, hvad de skal arbejde med, og jeg ved, de er stærkt opsatte på at revanchere sig, siger Thomas Jacobsen.  

Hård konkurrence
Landsholdets nye 49er-besætning med Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl havde en stribe gode sejladser i top-10, men tilsvarende mange uden for top-20. Samlet slutter de på en 15. plads som bedste danske 49er.

- Vi har en god 49er-gruppe, hvor besætningerne presser hinanden indbyrdes. Det løfter det samlede niveau. Men internationalt hænger vi lidt efter de allerbedste i øjeblikket. Vi skal have lidt mere fart i bådene, fastslår Thomas Jacobsen og uddyber:

- Uden at undskylde, så mærker vi lige nu, at vi er oppe mod en del konkurrenter, som er fuldtidsprofessionelle sejlere. Når vi kommer tættere på OL, forventer jeg, at vi også kan tilbyde vores topbåde vilkår, så de kan fokusere 100 procent på deres præstationer.

Hellere nu end om et år
- Den positive vinkel på Miami-stævnet er, at jeg hellere vil se mindre gode resultater nu end om et år. Lige nu har vi noget at indhente, men der er stadig tid, og vi vil ikke mangle ideer til, hvordan vi løfter niveauet, fastslår Thomas Jacobsen.      

Næste store test for landsholdssejlerne bliver Trofeo Princesa Sofia på Mallorca i marts.

content-loader
content-loader
content-loader