Gå til hoved-indhold
Tur
Den afbilledede sejlbåd har ikke forbindelse til sagen ved Thurøbund. Foto: Danske Tursejlere

Hollandsk sejlerpar smidt væk fra DT-turbøje midt om natten

Efter at have vækket de udenlandske gæstesejlere gjorde en dansk sejlbåd på det kraftigste krav på en af Danske Tursejleres bøjer i Thurøbund. Bøjer, der ellers kan anvendes af alle. Sagen ærgrer tursejlerforeningens forretningsfører.

Af Sara Sulkjær |

Kalenderen siger slut-juni. Vandet er roligt og solen gået i seng. Det samme er et hollandsk sejlerpar, der på deres sommertogt i Danmark er nået Thurøbund på Sydfyn.

Den stille nat har de valgt at tilbringe i rolige omgivelser ved en af Danske Tursejleres (DT) gule bøjer - lige indtil en dansk sejlbåd midt om natten lægger vejen forbi. 

Hollændere må kaste anker

Kun betalende medlemmer af tursejlerforeningen har, ifølge danskerne, retten til at anvende de DT-markede bøjer, hvorfor de på det kraftigste tvinger de udenlandske sejlere til at overlade bøjen til dem.

I nattens mørke vælger hollænderne at overgive sig for i stedet at sætte kursen mod en nærliggende ankerplads. 

- Det er meget trist at høre om. De bøjer er tilgængelige for alle. Vi kan selvfølgelig ikke sejle rundt og være politi, men kan kun ud fra og kraftigt opfordre til, at sejlerne accepterer reglerne og opfører sig ordentligt, understreger forretningsfører i Danske Tursejlere, Leif Nielsen, overfor Minbaad.dk.

Tydelig information

At sejlerne ikke skulle være bekendt med de gældende regler, undrer forretningsføreren. 

Flere steder gør foreningen det således klart, at samtlige sejlere lovligt kan lægge til ved DT-turbøjerne - modsat Dansk Sejlunions DS-turbøjer, der blot er opsat for DS- og DT-medlemmer.

- Det står tydeligt på vores hjemmeside og lignende steder, at vores DT-bøjer er for alle. Undersøger man sagen blot en smule, er det ikke vanskeligt at finde ud af, påpeger Nielsen.

Navnene på det hollandske sejlerpar er redaktionen bekendt. 

content-loader
content-loader
content-loader