Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Man må ligge 24 timer ved en turbøje. Foto: Danske Tursejlere

Her ligger de de 300 danske turbøjer til sejlerne

Bøjerne kan frit benyttes af alle medlemmer af Danske Tursejlere og/eller Dansk Sejlunion samt alle andre fritidssejlere. Dansk Sejlunion og Danske Tursejleres medlemmer, har lagt mere end 300 turbøjer til rådighed langs de danske kyster.

Af Troels lykke |

Danske Tursejlere har de seneste par sæsoner lagt ca. 150 turbøjer ud ved nøje udvalgte steder rundt omkring i landet.

Bøjerne kan frit benyttes af alle medlemmer af Danske Tursejlere og/eller Dansk Sejlunion samt alle andre fritidssejlere.

Dansk Sejlunion har ligeledes turbøjer liggende rundt omkring i landet, som også kan benyttes af Danske Tursejleres medlemmer. Det betyder at der er mere end 300 turbøjer til rådighed langs de danske kyster.

Danske Tursejlere skriver videre på deres hjemmeside:

Du kan downloade positionerne i listeform her

At ligge ved en turbøje er en fantastisk måde at tage en pause på – uanset om det er for et kort visit eller en overnatning.

Spis din frokost, tag en badetur, find fiskegrejet frem eller bare nyd stilheden og naturen omkring dig. Forbered dig til dit ophold ved at læse lidt mere:

Spørgsmål og svar om turbøjerne

Fortøjning ved turbøjerne

Ophold ved turbøjerne

Du kan også downloade og printe denne PDF med alle gode råd samt spørgsmål og svar samlet – lige til at tage med om bord.

Reglerne ifølge Dansk Sejlunion

  • Du har bøjen i max. 24 timer. Derefter skal den frigives til et andet fartøj.
  • Maksimal belastning er på 15 tons - og må ikke overskrides. Flere fartøjer må gerne benytte én bøje, hvis maxbelastningen ikke overskrides. Et fartøjs belastning beregnes som fartøjets vægt.
  • At benytte bøjerne sker på eget ansvar. Enhver skade, der måtte ske under brug af bøjen, er Dansk Sejlunion uvedkommende.
  • Hvis flere både benytter samme bøje, er det først ankomne båd, som bestemmer, om man skal ligge på siden af hinanden, eller om der skal fortøjes ved agterenden. Sidst ankomne båd sørger for fornøden affendring og retter sig efter fortøjningsanvisning fra den tidligere ankomne båd (fortøjning til bøje, spring etc.).
  • Når bøjerne benyttes, gælder bestemmelserne for føring af skibslys og signalfigurer, jvf. regel 30 i "Internationale Søvejsregler".

Her ligger bøjerne

Klik her og se hvor bøjerne ligger: dansketursejlere.dk/turboejer/

content-loader
content-loader
content-loader