Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den svenske sejlmager Henrik Edman er her i front foran den danske sejlmager Claus Høj Jensen. Foto: Anders Christian Tue
Kapsejlads
Der var seks udvalgte både, der kæmpede til showsejlads i Struers industrihavn i dag. Foto: Troels Lykke

Ikonisk Venøfærge skal øge publikum til DM i H-båd i Struer - Aarhus-hold i front

- Sejlsport har måske haft et problem med at få folk til at se det. Vi skal have gjort sejlsporten publikumsvenlig – vi skal have publikum ud til bådene, siger stævneleder Otto Gerhard Jensen til TV 2 MidtVest, der viser et indslag fra DM fra den lille færge, der havde 15 gæster om bord lørdag.

Af Troels lykke |

Denne weekend er Struer vært for Danmarksmesterskaberne for H-båd. Og lige nu føres DM af Anders Bertelsen og mandskab fra Aarhus foran Claus Høj Jensen og gaster fra Herslev Strand Sejlklub med fire point mindre.

- Det har været en hård dag med seks sejladser i frisk vind. Vi kan følge alle på banen, og mine gaster har kørt med gode manøvre, så jeg har kunnet se ud af båden. Det har været meget kompassejlads i dag og på gode baner, der har været 45 minutter. Banerne må ikke være kortere, forklarer Anders Bertelsen til Minbaad.dk.

Han er i øvrigt glad for at den bedste finske og svenske besætning er mødt op til DM. De er lige nu nummer ét og to til DM, viser resultatlisten

Lørdag slutter DM med flere sejladser.

Generalprøve til VM i 2021

DM er en generalprøve til VM, som Struer også skal være vært for om to år.

- Det er jo blevet sådan, at sejlsport måske har haft et problem med at få folk til at se det. Vi skal have gjort sejlsporten publikumsvenlig – vi skal have publikum ud til bådene, siger Otto Gerhard Jensen til TV 2 MidtVest. Otto er stævneleder fra Struer Sejlklub.

Når VM kommer til Struer om to år, er håbet, at helt almindelige sommerturister vil med færgen, som skal bruges som flydende tribune. Der er plads til 30 publikummer af gangen, og prisen vil blive 50 kroner.

Se TV2 MidtVest indslag om Venøfærge til DM

content-loader
content-loader
content-loader