Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Claus Høj Jensen og besætning under lørdagens sejlads i Struer, hvor de vandt DM i H-båd for 10. gang - i træk. Her slapper de af, normalt sidder gasterne nede på siden af båden. Foto: Anders Chr. True
Kapsejlads
Glade vindere i Struer. Fra venstre ses Claus Høj Jensen, Rasmus Jørgen Andresen og Frederik Dahl Hansen. Trioen skal i starten af august sejle VM i Medemblick. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Foto: Anders Chr. True
Kapsejlads
Foto: Anders Chr. True
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Claus Høj Jensen tager sit 10. DM-guld i træk i H-båd - nye fotos

48-årige Høj Jensen-sejlmager lå nummer to før lørdagens to sejladser under DM i H-både, efter Anders Bertelsen, der styrtede i 12 m/sek., mens Claus Høj Jensen og gasterne Rasmus Jørgen Andresen og Frederik Dahl Hansen tog det roligt og satte en 3. og 1. plads ind ved DM i Struer. Interview.

Af Troels lykke |

Claus Høj Jensen smiler, men bliver også alvorlig, da vi spørger ham om det 10. DM-guld i træk i H-båden. Det betyder at han er en af de danske idrætsfolk, der har vundet flest DIF-mesterskaber i træk.

- Der er altid pres på, og kan man nappe det den 10. gang, ville det være godt. Især i en klasse som H-båden, hver eneste medalje har været tæt, og tit har vi været bagud den næstsidste dag. 

- Det var vi også her i Struer, hvor Anders (Bertelsen, red.) førte med fire point. Men vi er gode til slutspurter. Efterhånden har vi rutinen, vi trækker på den erfaring, vi har efter alle de år, forklarer Claus Høj Jensen, der også har vundet fire DM-guld i Yngling og to DM-guld i Drage.

Hermed når Herslev Strand Sejlklub-sejleren op på i alt 16 danske mesterskaber i DIF-klasser, vel og mærke. Frederik Dahl Hansen har været med til at vinde ni DM-guld i træk i H-båden. Første gang var han 15 år, mens Rasmus Jørgen Andresen har været med til at vinde de seneste fire år.

Modstander væltede med spiler

Anders Bertelsen væltede med spiler i 12 m/sek. på Struer Bugt og var næsten ude at stå på fribordet, men væltede, det gjorde Høj Jensen-holdet ikke.

- Vi er sammensejlet, og vi havde også situtioner, hvor spilergasten Rasmus måtte hale ind for at styre spileren, så den ikke pendulerede. Vi hev den hårdt om i læen, så vi ikke kunne vælte, da der kom et pust, så jeg gik overplat. Rasmus kan virkelig tage fat, forklarer Claus Høj Jensen.

Hvad var din strategi i dag?

- Jeg ville som altid gerne have en god start, men vi gik ikke helt ned til læen, vi vil ikke i problemer. Vi tror på vores fart og starter lidt konservativt. Og kort tid efter starten har vi et frit spor, og det er dét, det går ud på, at man kan slå, som man vil, uden at blive generet. Og derfra sejlede vi vores eget løb og prøvede at komme frem, fortæller Claus Høj Jensen.

Fortsætter du i klassen, jeg mener, nu har du vundet DM så mange gange?

- Ja da, men hvis det var let at vinde DM, så var jeg måske ikke så motiveret, men i dag var der både dygtige finner, der faktisk slår os i stævnet, men også den bedste svensker.

I starten af august skal trioen sejle VM i Medemblick. Han har syv stjerner på sit fribord, hvilket står for syv VM-guld. 

- Vi glæder os jo bare til at komme ned og sejle, og det kunne være sjovt at få det hjem for ottende gang, men der der kommer en god tidligere italiensk America's Cup-sejler og gode finner, gode svenskere og danskere, siger Claus Høj Jensen.

DM, 29 både, Struer

Guld: Claus Høj Jensen, Herslev Strand Sejlklub

Sølv: Anders Bertelsen, Aarhus Sejlklub

Bronze: Claus Hovgaard, Vejle

Se resultater

content-loader
content-loader
content-loader