Kapsejlads
Tom Bøjland fra Skovshoved er vild med at foile, det forstår man godt, efter man ser ham her.
Kapsejlads

Bøjland kørte 2.000 kilometer og tog en 10. plads i A-Cat på fransk sø

Årets sidste større A-class stævne i Europa var det franske mesterskab, der også i år blev sejlet på Lac d' Hourtin-Carcans - en sø i dobbelt størrelse af Arresø kun adskilt fra Atlanterhavet af en tynd strimmel land.

Af Troels lykke |

Eneste danske båd der havde taget de 2000 km på landevejen ud til Lac d' Hourtin-Carcans tæt på Bordeaux, var Skovshoved-sejler Tom Bøjland, der i det 52 både store felt blev nr. 10.

Halvdelen af stævnet blev sejlet i foiling-conditions og den anden halvdel i under 8 knobs vind.

Det betød at foilerne naturligvis havde deres kronede dage når der var luft, men at "classic A-class" bådene grundet mindre drag var helt fremme på de lette dage - det betød at der blev byttet gevaldigt rundt på placeringerne i top 10 igennem hele stævnet.

Fransk vinder - 70-årig lige efter

- Vinder blev Emanuel Dode fra Frankrig, men mere bemærkelsesværdigt er det at tyske Mathies Dietz der er rundet de 70 i år formåede at holde sig helt fremme i alle sejladser uanset vindhastighed og blev en solid nr. 2. samt at nr. 3 var en 10 år gammel classic båd, forklarer Tom Bøjland.

Det viser blot at for at komme på podiet i A-klassen behøves man ikke nødvendigvis at være en 25 årigt toptrimmet atlet med det nyeste grej.