Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Den danske F18-fleet kunne vende retur fra Spanien med to verdensmestre. Foto: F18 World Championship 2019 / Marc González Aloma

Hedemann og Wyon vinder F18-VM for Master-sejlere i Spanien

En samlet 47. plads ved stævnet er nok til at sikre den danske besætning titlen som verdensmestre blandt Formula 18-sejlere over 50 år. Tre danske besætninger var til start i spanske Allegra.

Af Sara Sulkjær |

Over 30 grader og 4-10 sekundmeter. Drømmeagtige forhold, der ventede de 130 besætninger ved årets verdensmesterskab i Formula 18-klassen. 

Et mesterskab, der foruden tre danske både havde en række dygtige sejlere fra hele verden på startlinjen, ikke mindst takket være Mærsk, der havde sørget for gratis containere fra Australien.

Flot sejr i hårdt felt

Da danske Jan Hedemann og Penny Wyon med deres samlede 47. plads kunne stille sig øverst på podiet, da verdens bedste Master-sejlere over 50 år skulle hyldes i Spanien, var stoltheden blandt de danske sejlerkollegaer derfor stor.

-  Det er rigtig flot sejlet i det hårde felt, understreger den danske Formula 18-klasse på sin Facebookside.

Med placeringer som henholdsvis nummer 52 og 103 måtte de øvrige danskere nøjes med at sende opbakkende klapsalver mod landsmændene på podiet:

- De to øvrige danske teams kæmpede en brav kamp for at lave pæne resultater, men på grund af materielle skader i flere sejladser måtte de udgå af flere af sejladserne, mens de tog på stranden for erstatte det ødelagte grej, forklarer den danske klasse.

Flerskrogslegende ny verdensmester

I toppen af feltet var det i stedet den græske OL-sejler Iordanis Paschalidis og gast Konstantinos Trigonis, der med den australske flerskrogslegende og to gange OL-sølvvinder, Darren G. Bundock, samt gast Conor James Nicholas kæmpede en brav kamp om VM-titlen. 

Blot to points forspring havde sidstnævnte besætning fra Australien til de græske sejlere, hvorfor guldmedaljerne nu er på vej til forbundsstaten i Oceanien.

Resultaterne ved VM

1. Darren G Bundock - Conor James Nicholas (29 pt)
2. Iordanis Paschalidis - Konstantinos Trigonis (31 pt)
3. Mariano Heuser - Cruz Gonzales Smith (61 pt)
4. Mitch Booth - Ruben Booth (75 pt)
5. Brett Burvill - Max Puttman (77 pt)
...
47. Jan Hedman Jensen - Penny Wyon (VSK) (410 pt)
52. Tom Bojland - Charlotte Engelsen (KDY) (443 pt)
103. Michael Norup - David Kaarsberg (VSK) (456 pt)
...

Se den samlede resultatliste her.

content-loader
content-loader
content-loader