Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lørdag var der virkelig hård vind, men så sejlede Formula 18-bådene tæt på land, men to master nåede at knække. PR-foto

Bjørnholdt-brødre bedste danskere i Formula 18 i Aarhus Festuge Cup

Ved Open Danish Nationals for Formula 18 i Aarhus Festuge Cup var Daniel og Nicolai Bjørnholdt helt fremme i en klasse, hvor der var to knækkede master i stævnet.

Af Troels Lykke |

Det blev et multinationalt podium; førstepladsen gik til Tyskland, Sven Lindstädt og Jesse Lindstädt, andenpladsen og dermed bedste danske team gik til brødrene Daniel og Nicolai Bjørnholdt (Assens Sejlklub), mens svenskerne Lea Alsved og Anders Almgren tog tredjepladsen.

Det var tæt på at være to danske hold på podiet, da der kun var ét points forskel til fjerdepladsen, som Jan Hedmann Jensen og Penny Wyon (Vallensbæk Sejlklub) satte sig på. Besætningen var hermed andenbedste danske hold og bedste mixteam. 

Der var 18 tilmeldte både til årets Open Danish Nationals, hvoraf ti var danske. Stævnet var som sædvanligt velbesøgt af tyske og svenske deltagere til stor glæde for Formula 18-foreningen i Danmark, lyder det fra klassen i en pressemeddelse.

Hårde beslutninger for banelederen

Det er altid en svær beslutning for en baneleder, når vindstyrkerne er ekstreme, hvorvidt man skal aflyse eller gennemføre sejladserne , når man gerne vil få afviklet et minimum antal sejladser – og banelederen blev i den grad udfordret denne weekend. 

Lørdag startede med vindstyrker målt op til 16 m/s , hvor selv dommerskibet havde udfordringer og svære betingelser.

Men der blev til sidst gennemført to starter, men den anden sejlads blev annulleret grundet for meget vind igen.

Knækkede master og bovspryd

Dagen endte desværre med usædvanligt mange materiale skader såsom to knækkede master, to knækkede bovspryd, mens flere sejl og sejlpinde også knækkede. Heldigvis var der ingen alvorlige personskader. 

Aftenen blev brugt til at reparere det, som var muligt. Her var der stor glæde at kunne gøre brug af det store flotte sejlhal i det nye Aarhus Sejlcenter.

Fem sejladser søndag

Om søndagen blev der afholdt fem sejladser. De første to i god vindstyrke på op til 10m/s, derefter to sejladser med perfekt vindforhold for F18-klassen, det vil sige 6-8 m/s.

Så droppede vinden, så der afvikledes en sidste sejlads i let springende vind – meget passende for de lange trætte arme hos sejlerne.  

Resultatliste: www.manage2sail.com/da/event

Nicolai og Daniel Bjørnholdt fra Assens Sejlklub ses her til venstre ved siden af de tyske vindere. PR-foto

content-loader
content-loader
content-loader