Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var gang i blæsevejret under A-Cat stævnet. Foto: Thomas Paasch.
Kapsejlads
Foto: Thomas Paasch.
Kapsejlads
Foto: Thomas Paasch.

Danske A-Cat-sejlere tager guld og sølv ved stævne i Tyskland

Peter Boldsen deltog i sidste weekend ved Cat Cup i Fleckeby. Et stævne for A-Cat-sejlere, hvor 14 sejlere stillede til start. Heriblandt danskeren som beretter om stævnet, hvor Thomas Paasch tog guldet, mens Boldsen tog sølvet foran tyske Guido Schulte.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Ikke langt fra den danske grænse ligger den lille Fleckeby med tilhørende indsø. Den idylliske og uskyldigt udseende indsø skulle allerede på førstedagen vise at kræve sine ofre blandt de 14 fremmødte A-Cats.

Gennemsnitsvinden lå på 10-12 m/s, og til tider en del mere i de kraftige vindstød, hvilket helt klart er i overkanten for en A-Cat.

Det blev hurtigt til et taktisk spil, hvor man blev straffet med kæntringer indtil flere gange, og en enkelt var så uheldig at brække masten.

Som dagen skred frem, var der kun 6 af de 14 deltagende A-Cats tilbage på vandet.

Thomas Paasch kæmpede sig bedst gennem dagen, på trods af 3 kæntringer. Dagens sidste sejlads blev da også vundet af Thomas, inklusiv en kæntring undervejs. Da dagen var omme, var Paasch i førerposition, tyske Guido Schulte som nummer to og Peter Boldsen nummer tre.

Træls skade

Dagen var dog ikke slut for Boldsen, da han havde fået en stor revne i det ene skrog, efter nærkontakt mellem ham og skrog i en kæntring. Det blev også til et delamineret sværd og en revne i masten. Heldigivs er der altid hjælp at hente blandt A-Cat-sejlerne.

Paasch hjalp med at strikke en flot kulfiberforbinding sammen til langt ud på aftenen. Næste morgen var reparationen dog ikke helt hærdet igennem, men heldigvis steg temperaturen til over 30 grader, så reparationen var hård som sten allerede efter første sejlads.

Taktisk sejlads

Den afsluttende dag var da også helt modsat den foregående. Sol, svage vinde og over 30 grader. Paasch sluttede dagen med en 1. og 3. plads, hvilket var rigeligt til den samlede 1. plads.

I sidste sejlads havde Boldsen held med at sejle Guido et godt stykke ud og under layline til mållinjen, så der kom en konkurrent mellem de to, hvilket betød, at danskeren rykkede op på en samlet andenplads, og Guido sluttede med bronze.

Meningsløs regel

- Det var et rigtigt godt arrangement og i hyggelige omgivelser. Eneste minus ved det tyske stævner er, at de har den meningsløse regel, at der er en begrænsning på antal sejladser. Dette resulterede i, at vi kun havde mulighed for to sejladser om søndagen, selvom der var perfekt sejlervejr hele eftermiddagen, fortæller Peter Boldsen.

Næste prøvelse er DM i Kerteminde den kommende weekend. Her forventes også deltagelse af tyske A-Cat-sejlere.

content-loader
content-loader
content-loader