Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hellerup Sejlklub er et af stederne, hvor der er mange aktive Contender-sejlere. Her et foto fra starten i forrige weekend. Foto: Per Heegaard/Hellerup Sejlklub

Søren Dulong Andreassen vandt North European Championship på hjemmebane i Hellerup

20 joller fra Danmark, Tyskland og Norge sejlede nordøst for Hellerup Havn. Banen var kendetegnet ved meget skiftende vindstyrker og fra meget varierende retninger, lyder det i en rapport fra Contender-klubbens formand, Frank Stigborg, der også fortæller om klassen.

Af Troels lykke |

Sidste weekend i september dannede rammen om North European Championship for Int. Contender.

Stævnet, som blev afholdt for første gang, blev arrangeret af Hellerup Sejlklub, fortæller Contender-klubbens formand, Frank Stigborg fra Hellerup Sejlklub.

Han fortæller videre.

Omkring 20 joller fra hhv. Danmark, Tyskland og Norge var samlet på en bane nordøst for Hellerup Havn og banen var kendetegnet ved meget skiftende vindstyrker og fra meget varierende retninger.

Der var lagt op til et par meget ambitiøse dage med 5 sejladser både lørdag og søndag.

Blandt favoritterne var de lokale sejlere Søren Dulong Andreasen og Jacob Kristensen, men også Jesper Armbrust fra ASC og ikke mindst verdensmester Max Billerbeck fra Tyskland må regnes som favoritter.

Lørdag var præget af fin mellemluft, -som er Max Billerbeck’s specialitet, men det lykkedes alligevel Søren Dulong Andreasen at holde ham på afstand og kunne derfor tage 4 ”prikker” i de 4 første sejladser.

Men også Jacob Kristensen og Jesper Armbrust gjorde det også godt med placeringer umiddelbart efter.

I midterfeltet var der ligeledes mange gode dueller mellem bl.a. Thomas Hernø, Tobias Jokisch (NOR), Sebastian Vagt (GER) og andre sejlere.

I dagens sidste sejlads kom der så nogle kraftige vindspring indover banen som gjorde at der blev vendt fuldstændigt op og ned på rækkefælgen af sejlere som rundede topmærket. Sejlere fra midten af stillingsrækken planede rundt som de første og i komfortabel afstand kom så topsejlerne.

Der blev kæmpet

Ikke mindst fra sejlerne nede i stillingsrækken som så en mulighed for et topresultat, men også fra favoritterne som dels havde et internt opgør men også måtte kæmpe hårdt for at sejle sig tilbage til toppen af placeringen.

Efter lørdagens 5 sejladser var stillingen: 1. Søren d. Andreassen, 2. Max Billerbeck, 3. Jacob Kristensen og 4. Jesper Armbrust.

Søndag så umiddelbart ud til at blive en forlængelse af lørdag, både vejrmæssigt men også pointmæssigt.

Men det var kun lige indtil der sidst på dagen drev store grå skyer ind over baneområdet med efterfølgende meget kraftige vindstød, styrtregn og meget kort sigtbarhed. Det varede dog kun kort og baneledelsen valgte at fortsætte sejladsen.

Men efter 10 sejladser og en fratrækker endte det samlede resultat uændret, Søren Søren Dulona Andreassen, den danske mester, vandt stævnet.

Slutresultat

  1. Søren Dulong Andreassen (Hellerup Sejlklub)
  2. Max Billerbeck (Wassersportverein Kollmar e. V.)
  3. Jacob Kristensen (Hellerup Sejlklub)
  4. Jesper Armbrust (Aabenraa Sejl Club)

Fakta om Conteren og klassen i Danmark

International Contender er en australsk ”single hand” jolle konstrueret i 1965 og nu udbredt til det meste af verden. Båden er en såkaldt Skiff jolle, dvs. at rorsmanden står i trapez.

Det betyder samtidigt at båden kan bære betydeligt mere sejlareal end tilsvarende joller og opnår derfor betydelig fart gennem vandet.

Båden kan sejles af de fleste som har jolleerfaring, men bør veje 60 kg eller derover. Idealvægten er i denne klasse en meget bred størrelse. De fleste sejlere vejer mellem 65 og 110 kg.

I Danmark er de mest aktive sejlklubber Hellerup Sejlklub, Århus Sejlklub, Roskilde Sejlklub samt andre sejlklubber spredt ud rundt om i landet.

I de tre førstnævnte havne ligger der både som kan lånes til prøveture gennem Danish Contender Association (DCA)

Klassen er kendetegnet ved at være en aktiv klasse med et særdeles godt socialt fællesskab og et højt ambitionsniveau, men samtidig med plads alle.

Se mere her;

http://contenderclass.org/

www.contender.site/

Fotos fra stævnet, taget af sejlsportsfotograf Per Heegaard, kan findes her: www.facebook.com/1955per/

content-loader
content-loader
content-loader