Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Søren Dulong Andreasen sejlede sig bedre og bedre i stævnet og var til sidst hel suveræn.

BREAKING. Søren Dulong Andreasen vinder EM i Contender efter diskusprolaps

Efter en rolig start ved EM i Italien rykkede Hellerup-sejleren op i feltet og sluttede med to førstepladser. Vi taler med den nye europamester, der vandt i et rekordstort felt på over 140 joller.

Af Troels Lykke |

Fem førstepladser i ti sejladser præsterede Søren Dulong Andreasen ved EM i guldfeltet, der talte 65 Contender-sejlere, viser resultatlisten

Men det startede slet ikke som Hellerup-sejleren havde håbet det. I starten af ugen lå den 46-årige sejler nummer 11, siden rykkede han op på en 8., 6., 2. og i dag røg han helt op på skamlen og vandt dermed det andet EM i sin karriere.

Vandt også i 2014

Det første EM vandt Søren Dulong Andreasen i 2014, året tidligere vandt han VM i i klassen, hvor der var et rekordstort felt på 180 joller.

Denne gang var der også deltagerrekord ved EM, da over 140 joller stillede op. Der var endda sejlere fra Australien og Canada med på Gardasøen, hvor EM blev sejlet.

Det lå ikke at danskeren skulle vinde EM. Han havde nemlig været ude af sejlads i et år efter en diskusprolaps i nakken. Noget der blev operereret for.

- Men jeg har hele tiden kunne holde mig igang med styrketræning, crossfit og løb. De seneste to måneder har jeg kun løbet for at undgå skader før EM, så jeg klarede mig godt på fysikken, forklarer sejleren, der ved EM kaldes for comeback-kid.

Startede EM dårligt

Starten var da også svær for Søren Dulong Andreasen.

- Jeg måtte kigge meget ind i jollen de første dage og fik lavet to 13. pladser, der talte dobbelt. Det er et nyt pointsystem, som vi prøver i klassen, men siden kunne jeg smide de to 13. pladser væk. Det var svært at finde ud af vinden på Gardasøen fordi vi startede midt på søen, så det var ikke entydigt hvilken fløj man skulle vælge, men det fandt jeg ud af som stævnet skred frem, hvor jeg fik bedre føling med båden og kunne se mere ud af båden, forklarer han til minbaad.dk.

Verdens hurtigste på læns

På læns er han stadig verdens hurtigste viste danskeren igen. Det måtte den lokale Marco Ferrari erfare. Han førte ellers EM hele ugen undtagen på sidstedagen.

- Jeg er bare rigtig, rigtig glad for sejren, det blev bedre og bedre gennem stævnet og jeg slutter med en 2. plads og to førstepladser, siger Andreasen, der havde en del vabler på fødderne efter han stod i trapez i dag i 5 til 7 m/sek.

En glad europamester flankeret i dag af sine piger Sofia på 9 år og Laura 6 år. Foto: Christina Dulong Andreasen

Kæmpe felt på Gardasøen.

content-loader
content-loader
content-loader