Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sådan så den 50 fods stålbåd ud i 2015. Nu er den sunket. Foto: Facebook/Gwendoline M

Dansk besætning ramte genstand i Stillehavet og 50 fods sejlbåd sank hurtigt

Men besætningen blev reddet efter de kaldte mayday og gik i redningsflåde. Båden S/Y Gwendoline M. er en tyskbygget stålketch på 50 fod, der ramte et flydende objekt som resulterede i, at de mistede roret og begyndte at tage vand ind.

Af Troels lykke |

En 50 fods stålbåd fra Havnebyen på Sjællands Odde er sunket i Stillehavet. Lene og Kim om bord blev reddet.

- I går nat (natten til d. 6. august) dansk tid sejlede den Gwendoline M. fra Nuie mod Tonga, med Lene og Kim som besætning. Sådan skrives der her til morgen på facebook-siden, der tilhører besætningen på Gwendoline.

På bådens facebook-sider skrives videre.

Omkring kl. 7 om morgenen dansk tid ramte Gwendoline et semi flydende objekt som resulterede i, at de mistede roret og begyndte at tage vand ind.

Efter forgæves forsøg på at stoppe indtaget af vand eller pumpe det ud hurtigere end det kom ind, valgte Lene og Kim kl. 8:15 at kalde mayday og gå i redningsflåden.

De blev inden for få timer reddet af et græsk og et new zealandsk skib, og er nu ombord på det græske skib på vej til Tonga, hvor de vil ankomme inden for de næste par dage.

Lene og Kim er ikke kommet noget til, men Gwendoline M. er sunket, lyder det på facebook-siden.

Nord for New Zealand

Ifølge New Zealand Herald skete forliset 50 sømil fra Nieu Island (se kort), der ligger nogle hundrede sømil nord for New Zealand.

Redningsfolk fortæller i New Zealand fortæller at de mistede kommunikationen med besætningen kort tid efter af man fik deres position.

To redningsbåde fra New Zealand og en fra Grækenland var kun 10 sømil fra ulykkestedet. Ægteparret blev reddet mens de var i deres redningsflåde.

Ejes af dansk ægtepar fra Sjællands Odde

Båden Gwendoline M ejes af et dansk ægtepar fra Havnebyen på Sjællands Odde. De var i gang med en fem-årig sejlads i Caribien, Stillehavet og Fransk Polynesien.

Undervejs havde de gaster ombord, der var med på dele af sejladsen, fremgår det af ægteparrets facebook-side.

content-loader
content-loader
content-loader