Gå til hoved-indhold
Tur
Tur

Danske Gwendolines redningsmænd deler video fra forliset i Stillehavet

I august måtte Lene og Kim Egtved gå i redningsflåden, da deres langtursbåd pludselig tog vand ind på det enorme ocean. Den græske besætning, der kom sejlerne til undsætning, viser nu videoklip fra redningsaktionen.

Af Sara Sulkjær |

- I nat er den hårdeste og længste på Filizi siden begyndelsen af vores rejse, fortæller den to mand store besætning i en ny video på deres YouTube-kanal. 

En video, der tager seeren med ombord på sejlbåden Filizi, mens dens ejere i nattens mørke redder danske Lene og Kim Egtved, da deres 50 fod lange stålbåd Gwendoline M rammer et ukendt objekt og synker i Stillehavet.

I redningsflåden

Blot ti sømil har de græske langturssejlere til danskerne, da uheldet på et splitsekund indtræffer, og Gwendoline M fyldes med vand.

Situationen er kritisk. Halvanden time senere må det danske par tage pas, papirer og vigtigt overlevelsesudstyr i hånden og begive sig i redningsflåden.

De er heldige. Få timer senere kan de med lettede øjne spejde mod horisonten og lade blikket hvile på den græske langtursbåd, der har kursen direkte mod de nødstedte.

Se de græske sejleres video fra redningsaktionen øverst i artiklen. Ulykken indtræffer 4 minutter og 16 sekunder inde i klippet.

content-loader
content-loader
content-loader