Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Fritidssejlerorganisationerne kan også selv udstede ”nationalitetsbeviser” til deres medlemmer. Foto: Troels Lykke

Brev erstatter nationalitetsbevis til fritidssejlere - få det her

Søfartsstyrelsen udsteder ikke længere nationalitetsbeviser til fritidssejlere med fartøjer under 20 bt. I stedet har styrelsen udarbejdet et brev, som fritidssejlere kan medbringe til udlandet som erstatning for nationalitetsbeviset. Få her linket til brevet.

Af Troels lykke |

Skibe, der anvendes erhvervsmæssigt og fritidsskibe med en BT på mindst 20, skal registreres i Skibsregistret. Det samme gælder husbåde, der anvendes til privat bolig, hvis skibets BT er på mindst 20.

Herved adskiller Skibsregistret sig fra Dansk Internationalt Skibsregister, som kun optager handelsskibe. 

Fra 1. marts 2018 kan fritidsfartøjer med en bruttotonnage under 20 ikke længere registreres i Skibsregistret. Pant og andre rettigheder skal derfor fremover tinglyses i Personbogen efter de almindelige regler om pant i løsøre, skriver Søfartsstyrelsen.

To whom it may concern-brev

Fritidsfartøjer under 20 BT vil fremover ikke kunne få udstedt et nationalitetsbevis. Da ejere af fritidsfartøjer kan få brug for at dokumentere dette for myndigheder udenfor Danmark, har Skibsregistret udarbejdet et "To whom it may concern"-brev, som kan fremvises i stedet.

Desuden kan private fritidssejlerorganisationer selv udstede "nationalitetsbevis" til deres medlemmer.

Her er brevet fra Søfartsstyrelsen.

Silje og Hauke sejler til Grønland for at samle mikroplast

Udstyret med handsker, huer og varmt tøj går de unge sejlere til sommer ombord på en polskbygget stålketch. Målet er den barske, grønlandske østkyst, hvor nettet skal i vandet, og mikroplast hives ombord.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites