Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Fra venstre: bestyrelsesmedlem i DS, Christian Sparre Hangel, direktør i Spar Nord Roskilde, Kasper Bæk, formand for Roskilde Sejlklub, Normann Sloth, juniorudvalget i Roskilde Sejlklub, Birgitte Larsen. Foto: Tine Høg, Roskilde Sejlklub.

Roskilde Sejlklub får status som 'Ungdomsvenlig Sejlklub' ved standerhejsning

Roskilde Sejlklub skød officielt sejlsæsonen i gang ved standerhejsning sidst i april. Her blev syv nye Optimistjoller døbt, samtidig med at Dansk Sejlunion havde inviteret Spar Nord Roskilde til at overrække diplom for 'Ungdomsvenlig Sejlklub'.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Dansk Sejlunion udnævnte søndag den 28. april Roskilde Sejlklub som 'Ungdomsvenlig Sejlklub'.

- Udnævnelsen sketet som en særlig anerkendelse af en velfungerende juniorafdeling med særlig struktureret og velorganiseret indsats, fortæller formand for Roskilde Sejlklub, Normann Sloth.

Klubbens juniorudvalg har hen over vinteren fået sparring fra Dansk Sejlunion til, hvordan arbejdet med klubbens cirka 50 aktive juniorsejlere kan blive endnu mere målrettet og fokuseret.

Spar Nord Fonden har ydet støtte til Dansk Sejlunion og Roskilde Sejlklubs arbejde frem mod certificeringen som Ungdomsvenlig Sejlklub.

Positiv process

- Processen med Dansk Sejlunion har været meget positiv. Fire forældre fra juniorudvalget er blevet udfordret på en masseområder om, hvad vi vil med undervisningen, hvordan vi bedst fastholder de unge indenfor sporten, indholdet i træningen, sikkerhedsprocedurer med videre, fortæller Normann Sloth.

- Nu er målene klare, tydelige og velformulerede. Overordnet set handler det om at skabe sociale og selvstændige unge, der tager medansvar, er målrettede omkring egen indsats og nysgerrige på at lære og prøve de mange muligheder, der knytter sig til sejlsporten, fortæller han.

I Roskilde Sejlklub lærer børn og unge at færdes sikkert og trygt på vandet. De fleste børn starter i en Optimistjolle og lærer at styre båden på egen hånd. Barnets selvtillid vokser, og med den kommer også evnen til at tage ansvar, når andre skal med ombord.

Sæt mål

- Fordelen ved Roskilde Fjord er, at det er et trygt og sikkert farvand at lære at sejle i og udforske nærmere. I starten kan et mål for de unge være at kunne sejle ud til campingpladsen på Vigen og købe en is, siger Normann Sloth og fortsætter:

- Senere bliver det måske at kunne sejle en weekendtur rundt på Roskilde Fjord. Og for de, som for alvor har fået sejlerlivet ind under huden, vil hele verdens vande på et tidspunkt være åben for nye eventyr.

Roskilde Sejlklub har gennem de senere år oplevet en stigende interesse for at lære børn og unge i 8-15 års alderen at sejle. 

content-loader
content-loader
content-loader