Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Efter endt sejladser vil være være tid til socialt samvær mellem besætningerne. Foto: Christina Aarup.

Vallensbæk Sejlklub vil tiltrække kapsejlere med nyt tiltag

Vallensbæk Sejlklub vil tiltrække deltagere til den ugentlige kapsejlads med nyt tiltag. Kapsejlads i sin enkleste form med topersoners besætning og tid til socialt samvær.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Da Vallensbæk Sejlklub sidste år overtog tirsdagssejladserne fra Køge Bugt Kredsen, åbnede man for deltagelse uden målerbrev eller klassebevis mod, at der blevet sejlet efter tilpasset lystal i en separat start.

Enkelt koncept

I år har arrangørerne besluttet at gå skridtet videre i forsøget på at tiltrække flere nye deltagere. Morten Vinther forklarer:

- Vi udbygger nu med en kapsejlads i sin enkleste form. Topersoners besætning, ingen målerbrev, ingen kapsejladsregler, de almindelige søfartsregler gælder, ingen spiler og separat start, udtaler han og fortsætter:

- Det er planen, at 2star-bådene starter sidst og sejler en runde mindre på banen, så alle sejladsens deltagere er nogenlunde samtidig i mål. Så kan vi også være klar med grillen efter sejladsen, når vejret arter sig godt, det giver lidt mere tid til socialt samvær med de andre besætninger, forklarer han.

Positiv feedback

Beslutningen om at åbne op for 2star-deltagelse blev taget, efter at Morten og hans medarrangør Søren Schramm på deres ture rundt i havnen lagde mærke til, at mange både, som før var meget aktive kapsejlere, nu lå mere eller mindre stille i havnen og kun sejlede, når det var godt vejr.

De hørte også, at nogle skippere havde besvær med at samle fulde besætninger til en fast, ugentlig sejladsdag.

- Det, synes vi, er synd, når nu der ligger så mange gode oplevelser og venter derude. Vi tænker, at det da må være muligt at finde en god ven, kollega eller måske sit voksne barn og få en fantastisk sejlads og naturoplevelse ud af det, siger Morten Vinther.

- Flere af dem, jeg har talt med på havnen, har allerede givet positive tilkendegivelser, så jeg håber, at vi kan få et stort 2star-løb, siger han.

Som et yderligere incitament har klubben sænket deltagergebyret pr. båd fra 800 kroner til 600 kroner for en hel sæson med 16 sejladser.

Sejladserne er åbne for både fra alle klubber. For de interesserede er der tilmelding her og skippermøde tirsdag den 23. april klokken 18.30 i VSK's klubhus i Vallensbæk Havn.

content-loader
content-loader
content-loader